şişli escort bayanbayan escortbeylikdüzü escortkayseri escortfethiye escortankara escorthttps://www.turkcasino.net/http://www.milano2018.com/http://www.elculturalsanmartin.org/slot siteleridiyarbetdiyarbetganobetbetmarlosweet bonanzagaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanpendik escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortkadıköy escortKadıköy escortAnadolu Yakası EscortAtaşehir escortBostancı escortizmir escortmarmaris escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.antalyakongresi.com/canlı casinoamplifeeder.comhttps://www.antilafuneral.com/Setrabet Girişsavoybettingtipobetvdcasino girişPiabellacasino Girişhttps://www.newstrendline.com/https://northamptonpres.com/bahis siteleriBeylikdüzü EscortBahçeşehir Escort

Ballıbaba Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?


Ballıbaba Otu
Ballıbaba Otu

15 ile 60 cm yükselebilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Gövdesi dört köşeli ve tüylü, yaprakları’da tüylü ve saplıdır. Çiçekleri nane, lavanta ve kekiğin çiçeklerine benzer, çiçek sapları uzundur.  Emildiğinde ağza hala benzer bir nektar (çiçek özü) gelir. İlkbaharda güneşin çıkışı ile yaprak ve çiçeklerini açan ballıbaba taze yaprak ve çiçekleriyle birlikte toplanır. Gölge ve havadar bir yerde kurutulur. Hava almayan kaplarda muhafaza edilir.

15 ile 60 cm yükselebilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Gövdesi dört köşeli ve tüylü, yaprakları’da tüylü ve saplıdır. Çiçekleri nane, lavanta ve kekiğin çiçeklerine benzer, çiçek sapları uzundur.  Emildiğinde ağza hala benzer bir nektar (çiçek özü) gelir. İlkbaharda güneşin çıkışı ile yaprak ve çiçeklerini açan ballıbaba taze yaprak ve çiçekleriyle birlikte toplanır. Gölge ve havadar bir yerde kurutulur. Hava almayan kaplarda muhafaza edilir.

15 ile 60 cm yükselebilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Gövdesi dört köşeli ve tüylü, yaprakları’da tüylü ve saplıdır. Çiçekleri nane, lavanta ve kekiğin çiçeklerine benzer, çiçek sapları uzundur.  Emildiğinde ağza hala benzer bir nektar (çiçek özü) gelir. İlkbaharda güneşin çıkışı ile yaprak ve çiçeklerini açan ballıbaba taze yaprak ve çiçekleriyle birlikte toplanır. Gölge ve havadar bir yerde kurutulur. Hava almayan kaplarda muhafaza edilir.

Ballıbaba Nedir? Faydaları Nelerdir?

* Çiçekleri ve çiçeklenmiş gövde uçları toplanır, ezilerek suyu çıkarılır. Prostat iltihaplarında, kadınlardaki idrar yolu ve rahim iltihaplarında günde 3 -4 çay kaşığı veya 3 defa birer tatlı kaşığı balla karıştırılarak yenir veya sade olarak içilir.

*Çiçekleri ve çiçeklenmiş taze gövdeler ezilir, Boğaza sarılırsa, guatrla ilgili boğaz şişliğini giderir, enseye konursa burun kanamalarını durdurur.

*Ballıbaba yaprağı ve taze gövdesi, az su ile lapa haline gelene kadar pişirilir ve ayaklara sarılırsa, çatlakları giderir, bacaklara sarılırsa varise iyi gelir. Ayrıca kaşıntılı ve egzamalı yaralara sarılır.

*Ballıbaba ezilir, suyu şekere damlatarak ağızda emilirse, kalp çarpıntısını giderir, sinir ve stresle ilgili gerginlikleri ortadan kaldırır.

*Yapraklan salataya doğranarak yemeklerde yenir, kan temizleyici ve vücudu güçlendirici özelliği vardır.

*Yarım kilo bala 25 gr. toz haline getirilmiş yaprak konur, iyice karıştırılarak macun haline getirilir. Bu karışım, iç hastalıkları, mide ve bağırsak 1 şikayetlerini giderir.

“Zehirli hayvan sokmalarında, ezilen yaprakları veya kurutulmuş tozu, sirke veya serken cebin ile karıştırılarak, her gün 3 -4 çay bardağı içilir.

*Yapraklan su ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Kabakulak ve basur üzerine konur.

*Uykusuzluklara, çiçekleriyle yapılan (demleme usulü) çaydan yatmadan önce 1 -2 çay bardağı içilir. “Ballıbaba yaprak ve çiçeklerinin karışımı, 100 cc. kaynayan suya 3 gr. konur 1 -2 dakika kaynatır, sonra da 10 dakika demlemeye bırakılır, süzülür.

*Kansızlık için, balla tatlandırılarak aç kanla, günde 3 -4 çay bardağı içilir.

*Ergenlik dönemi sivilceleri için, cilt bu çayla sabah akşam pansuman yapılır. Ayrıca her gün, çay şeklinde 3 çay bardağı içilir.

*Bir litre suya, bir avuç ak yonca, bir avuç ballıbaba yaprak ve çiçeği konur, bir dakika kısık alevde kaynatır. Sizi ve yanmalar da, idrar zorluklarında ve beyaz akıntıda günde 3 -4 bardak balla tatlandırılarak içilir.

 * Çiçekleri ve çiçeklenmiş gövde uçları toplanır, ezilerek suyu çıkarılır. Prostat iltihaplarında, kadınlardaki idrar yolu ve rahim iltihaplarında günde 3 -4 çay kaşığı veya 3 defa birer tatlı kaşığı balla karıştırılarak yenir veya sade olarak içilir.

*Çiçekleri ve çiçeklenmiş taze gövdeler ezilir, Boğaza sarılırsa, guatrla ilgili boğaz şişliğini giderir, enseye konursa burun kanamalarını durdurur.

*Ballıbaba yaprağı ve taze gövdesi, az su ile lapa haline gelene kadar pişirilir ve ayaklara sarılırsa, çatlakları giderir, bacaklara sarılırsa varise iyi gelir. Ayrıca kaşıntılı ve egzamalı yaralara sarılır.

*Ballıbaba ezilir, suyu şekere damlatarak ağızda emilirse, kalp çarpıntısını giderir, sinir ve stresle ilgili gerginlikleri ortadan kaldırır.

*Yapraklan salataya doğranarak yemeklerde yenir, kan temizleyici ve vücudu güçlendirici özelliği vardır.

*Yarım kilo bala 25 gr. toz haline getirilmiş yaprak konur, iyice karıştırılarak macun haline getirilir. Bu karışım, iç hastalıkları, mide ve bağırsak 1 şikayetlerini giderir.

“Zehirli hayvan sokmalarında, ezilen yaprakları veya kurutulmuş tozu, sirke veya serken cebin ile karıştırılarak, her gün 3 -4 çay bardağı içilir.

*Yapraklan su ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Kabakulak ve basur üzerine konur.

*Uykusuzluklara, çiçekleriyle yapılan (demleme usulü) çaydan yatmadan önce 1 -2 çay bardağı içilir. “Ballıbaba yaprak ve çiçeklerinin karışımı, 100 cc. kaynayan suya 3 gr. konur 1 -2 dakika kaynatır, sonra da 10 dakika demlemeye bırakılır, süzülür.

*Kansızlık için, balla tatlandırılarak aç kanla, günde 3 -4 çay bardağı içilir.

*Ergenlik dönemi sivilceleri için, cilt bu çayla sabah akşam pansuman yapılır. Ayrıca her gün, çay şeklinde 3 çay bardağı içilir.

*Bir litre suya, bir avuç ak yonca, bir avuç ballıbaba yaprak ve çiçeği konur, bir dakika kısık alevde kaynatır. Sizi ve yanmalar da, idrar zorluklarında ve beyaz akıntıda günde 3 -4 bardak balla tatlandırılarak içilir.

* Çiçekleri ve çiçeklenmiş gövde uçları toplanır, ezilerek suyu çıkarılır. Prostat iltihaplarında, kadınlardaki idrar yolu ve rahim iltihaplarında günde 3 -4 çay kaşığı veya 3 defa birer tatlı kaşığı balla karıştırılarak yenir veya sade olarak içilir.

*Çiçekleri ve çiçeklenmiş taze gövdeler ezilir, Boğaza sarılırsa, guatrla ilgili boğaz şişliğini giderir, enseye konursa burun kanamalarını durdurur.

*Ballıbaba yaprağı ve taze gövdesi, az su ile lapa haline gelene kadar pişirilir ve ayaklara sarılırsa, çatlakları giderir, bacaklara sarılırsa varise iyi gelir. Ayrıca kaşıntılı ve egzamalı yaralara sarılır.

*Ballıbaba ezilir, suyu şekere damlatarak ağızda emilirse, kalp çarpıntısını giderir, sinir ve stresle ilgili gerginlikleri ortadan kaldırır.

*Yapraklan salataya doğranarak yemeklerde yenir, kan temizleyici ve vücudu güçlendirici özelliği vardır.

*Yarım kilo bala 25 gr. toz haline getirilmiş yaprak konur, iyice karıştırılarak macun haline getirilir. Bu karışım, iç hastalıkları, mide ve bağırsak 1 şikayetlerini giderir.

“Zehirli hayvan sokmalarında, ezilen yaprakları veya kurutulmuş tozu, sirke veya serken cebin ile karıştırılarak, her gün 3 -4 çay bardağı içilir.

*Yapraklan su ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Kabakulak ve basur üzerine konur.

*Uykusuzluklara, çiçekleriyle yapılan (demleme usulü) çaydan yatmadan önce 1 -2 çay bardağı içilir. “Ballıbaba yaprak ve çiçeklerinin karışımı, 100 cc. kaynayan suya 3 gr. konur 1 -2 dakika kaynatır, sonra da 10 dakika demlemeye bırakılır, süzülür.

*Kansızlık için, balla tatlandırılarak aç kanla, günde 3 -4 çay bardağı içilir.

*Ergenlik dönemi sivilceleri için, cilt bu çayla sabah akşam pansuman yapılır. Ayrıca her gün, çay şeklinde 3 çay bardağı içilir.

*Bir litre suya, bir avuç ak yonca, bir avuç ballıbaba yaprak ve çiçeği konur, bir dakika kısık alevde kaynatır. Sizi ve yanmalar da, idrar zorluklarında ve beyaz akıntıda günde 3 -4 bardak balla tatlandırılarak içilir.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir