Evde Greyfurt Nasıl Yetiştirilir?


Greyfurt
Greyfurt

Greyfurt özellikle kış aylarında severek tükettiğimiz bir meyve. Hafif ekşimsi ve yüz buruşturucu tadı çoğu insan için oldukça cezbedici bir özelliğe sahip. Pazarlarda, manavlarda ya da süper marketlerde, “taze, organik, dalından sofraya” gibi ibaretlerle satılan meyveler maalesef çoğu zaman söylenildiği gibi çıkmamaktadır. bilgili.co ekibi olarak biz de bu duruma bir el atmak istedik. Eğer hem hobi olarak bir uğraş vermek hem de lezzetli greyfurt tüketmek isterseniz aşağıdaki kolay adımları hızlıca uygulayarak siz de kendi greyfurtunuzu yetiştirebilirsiniz. Başlayalım.

Greyfurt ekimi nasıl yapılmalıdır? Greyfurt tohumlarını ekerken nelere dikkat etmeliyiz? Ekim esnasında dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Greyfurt tohumlarını kabarık organik madde bakımından zengin ve emiciliği iyi olan toprak üzerine koyun ve onları toprak ile kapatın. Toprağı ıslak değil nemli tutacak şekilde su ile ıslatın. Ekimi bir tencere ya da ona benzer bir kap içerisinde yapabilirsiniz. Ancak suyun boşaltılması için alt kısımda bir delik bulunduğundan emin olmalısınız.

Greyfurt Nasıl Dikilir?

Greyfurt, evde tohumlardan yetiştirilebilir. Meyve üretimi ticari olarak yetiştirilen ağaçlarınkinden daha sınırlı olmasına rağmen, tohumdan alınan bir greyfurt ağacının meyve vermesi gerekir.

Tohumları taze bir greyfurttan çıkarın.

Tohumları akan suyun altında yıkayın ve bir havluyla kurutun.

Turba yosunu ile kumu 1: 1 oranlarında birleştirin.

Tortu karışımıyla dolu bir küçük kaba doldurun.

Bir greyfurt tohumunu ekim yapacağınız kabın ortasına bastırın. Tohumu toprağa doğru itin böylece tohumun uzunluğunun iki katı olur. Örneğin, tohum 1/4 birim uzunluğunda ise tohumu yarım birim uzuluktaki derinliğini dikin. Oluşacak çukuru doldurmak için turba yosunu ve kum karışımını tohumun üzerine yerleştirin.

Toprağı nemli olana kadar yeni ekilen tohumu sulayın. Tohumu sıcak tutmak ve büyümeyi teşvik etmek için sera etkisi yaratmak adına tencereyi plastik sargı ile hafifçe kapatın.

Ekim yaptığınız kabı tutarlı sıcaklığı 21 – 24 derece sıcaklıktaki olan bir yere koyun. Toprağın nemli kalması için gerekli olan suyu ilave ederek bitkinin büyümesini gözlemleyin ve izleyin.

Eğer greyfurtu bahçe, balkon teras gibi ortamlarda yetiştirmek isterseniz bu noktada olumsuz hava koşulları bitkinizin etkilenmesine neden olacaktır. Yukarıda da anlatıldığı gibi sera etkisi yaratmak adına oda sıcaklığında ve güneş gören bir ortamda bulunması, bitkinizin tam istediğiniz şekilde büyümesine yardımcı olacaktır.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir