Faranjit, Larenjit ve Trakeit Hastalıkları için Kullanılan Bitkisel İlaçlar


Faranjit

Faranjit hastalığı: Boğazdaki kaygan dokunun ağrılı iltihaplanmasıdır. Hastalığı virüsler başlatır, daha sonra bakterilerde etkili olur. Hastalık belirtileri gripte olduğu gibi boğaz ağrısı, yutkunma zorluğu, baş ve eklem ağrıları ve ateş görülmektedir. Boğaz şişer ve kızarır, midede bulantı hissi ortaya çıkar ve çocuklar yetişkinlere göre bu hastalığa biraz daha sık yakalanırlar.

Larenjit ve Trakeit Hastalıkları

Larenjit hastalığı: Gırtlağın iltihaplanması sonucunda oluşan hastalıktır. Sigara, sigara dumanlı veya kuru ortam sonucu olarak meydana gelebilir veya soğuk algınlığı nedeni ile oluşur. [larenjit hastalığı]nın şikayetleri arasında boğaz kuruluğu, öksürük, boyunda ağrı ve ses kısılması görülebilir.

Trakeit hastalığı: Akciğerdeki hava borularının iltihaplanması sonucunda oluşan hastalıktır. Hastalığın nedeni virüs veya bakteriler olabilir. Hastalıktan oluşan rahatsızlıklar ise, nefes almada zorlanma, kısık öksürük, ağrı ve ateş görülebilir.

Faranjit, Larenjit ve Trakeit Hastalıklarının Bitkisel İlaçlar İle Tedavileri Nedir?

Faranjit, larenjit ve trakeitte bitkisel ilaçlar tedavi için oldukça iyi bir etki sahasına sahiptir.

Adaçayı yaprağı:  Bitkisel ilaçların içerisinde bulunan yapışkan madde ile kaygan doku kaplanılarak korunulur ve bölgesel uyuşturma etkisiyle şikayetler hafifletilir.

  • Faranjit hastalığında; adaçayı yapraı, dar yapraklı sinirli ot, kekik otu, İzlanda likeni ve papatya çiçeği kullanılabilir.
  • Larenjit hastalığında; adaçayı yağraı, dar yapraklı sinirli ot, kekik otu ve papatya çiçeği kullanılmaktadır.
  • Trakeit hastalığında; adaçayı yağrağı, kekik otu ve papatya çiçeği kullanılabilir.
  • Adaçayı yaprağı, kekik otu, İzlanda likeni ve papatya çiçeklerinin mikrop yok edici ve iltihaplanmayı önleyici etkileri bulunur.

Tedavi sürecinde yumuşak ve sulu gıdalar ile beslenilmeli ve günde 2 litre kadar su içilmelidir. Süt ve süt ürünleri, meyve suları, asitli içecekler ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir. Sigara içilmemeli, sigara dumanlı ortamlarda bulunulmamalı ve alabildiğince temiz hava alınmalıdır.

FARANJİT VE LARENJİT HASTALIKLARINDA DESTEK OLARAK PROPOLİS VEYA ÇÖREKOTU ÇİĞNENEBİLİR.

Faranjit, Larenjit ve Trakeit Hastalıklarında Kullanılan Bitkisel İlaçlar

Adaçayı yaprağı: İnce kıyılmış 2 çay kaşığı yaprak bir fincana konulur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 5 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve sulu kısımla bütün gün sık sık gargara yapılabilir.

Dar yapraklı sinirliot: İnce kıyılmış 2 çay kaşığı ot bir fincana konur, üzerine kaynar su konulur, 10 dakika kadar demlenilir ve süzülerek içilir.

Kekik otu: 2 çay kaşığı ot bir fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika kadar demlenilir ve içilir. Günde bir kaç defa taze bir şekilde hazırlanarak içilebilir.

İzlanda likeni: İnce kıyılmış 2 çay kaşığı liken üzerine kaynar su ilave edilerek beklenilir ve daha sonra süzülerek içilebilir.

Öksürükotu yaprağı: İnce kıyılmış 2 çay kaşığı yaprak bir fincana konulur, üzerine kaynar su ilave edilir, 5 dakika demlenildikten sonra içilir. Günde 2 defa taze hazırlanılarak içilebilir.

Bitkisel İlaçların Kullanımı

Trakeitte esanslarla buhar banyosu inhalasyon, soluma yapılması oldukça faydalıdır.

Pastil, bonbon ve karamel şeklinde hazırlanmış olan esans ve polisakkarit bulunduran  ilaçlar hastalığın başlangıcında kullanılırsa çok faydalı olacaktır.

YUKARIDAKİ İLAÇLAR HASTALIKLARDAN KORUNMA VE HASTALIĞIN YAYILMASINI ÖNLEYEBİLİRLER

Ebegümeci yaprağı ve çiçeği: İnce ince doğranılmış 2 çay kaşığı yaprak 150 ml soğuk suya konulur kısık ateşte kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alındıktan sonra 10 dakika kadar bekletilir, süzülür ve bal ile tatlandırıldıktan sonra içilebilecek hale gelir.

Bahçenanesi esansı: Küçük bir kesme şekere 4 damla kadar esans damlatılır, ağızda dolaştırılarak yenilir veya yarım bardak ılık suya 4 damla kadar damlatılıp içilebilir.

Grindelya otu: 2 gr ince kesilmiş ot fincana konulur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve bal ile tatlandırılarak içilebilecek hale gelir.

Çuhaçiçeği Kökü:

  • Çuhaçiçeği kökünden çayı hazırlamak için ince kıyılmış bir çay kaşığı çiçek bir fincana konulur.
  • Fincanın üstüne 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak demlenilir.
  • Bal ile tatlandırılarak içilir. Çayı günde 3 fincan kadar içilebilir.
  • Boğazı rahatlatan ve öksürüğün giderilmesinde fayda sağlayan bir çaydır.

Papatya çiçeği: 1 yemek kaşığı çiçek bir fincana konulur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilebilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenip süzülür ve içilebilir.

Faranjit ve larenjitte hazırlanan bu çay ile gün boyu sık sık gargara yapılabilir ve Trakeitte hastalığı içinde günde 2 ile 3 defa çayı taze hazırlanarak içilebilir.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir