Uzak Doğu’da yaygın olarak tüketilen bir bitki olan ginseng Çince’de insan otu anlamına gelir ve botonikte Panax adıyla bilinir. Panax’ın kelime anlamı ise her şeyi iyileştirendir. Ginsengin doğal yetişim alanı Uzak Doğu ülkeleridir. Birçok çeşide sahip olan ginsengin en çok bilinen türü ise Asya ginsengidir.
Ginsengin doğal yollarla üretilmesi gerekir. Bitkinin ekiminden sonra gübreleme, çapalama, otları ayıklama ve ilaçlama gibi uygulamalar yapılmaz. Fazla sıcaklığı sevmeyen bir bitki olan ginseng güneşli yerlerde yetişmediğinden Türkiye’nin Akdeniz, Ege ve Güneydoğu bölgelerinde yetişmez. Ülkenin geri kalan kısımlarında ise gür ormanlarda görülür.
Ginseng bitkisi sıcaklığın yanı sıra yağış da sevmez. Bu yüzden Doğu Karadeniz ormanları da yağış oranı yüksek olduğu için bitkinin yetişmesine uygun değildir. Türkiye’de ginseng yetiştirmek için en uygun yerler ise Marmara bölgesi ve Karadeniz’in batı kesimidir.
Humuslu toprağı seven ginsengin ekimi sonbahar ayları sonu ve kış aylarının başını kapayan dönemde yapılır. Tohumlar aralıklı olarak ekilir. Ekim yaparken bırakılan mesafe ise yaklaşık olarak 35 cm’dir. Tohumların ekimi 1 cm derine yapılır. Tohum toprağa bastırılır. Ekili kısmı ise kuru yaprak yardımı ile kapatılır. Ginseng tohumunun çimlenmesi ilkbahar aylarını bulur. Ginseng bitkisinin olgunlaşma süresi ise yaklaşık olarak 7 senedir. Bitkinin hasat edilme süresi en az 7 sene olmalıdır. Geç hasat edilen bitki daha iyi sonuçlar verir.