Hazımsızlık ve Gaz Sorunu İçin Kullanabileceğiniz Doğal Yöntemler


Kimyon
Kimyon

Hemen hemen her vücut günde birkaç gaz çıkarır, ancak osuruk sıklığı arttığında, sesin yüksek olduğunda veya herkesin nefesini tutması için kötü koktuğu zaman, endişe ve utanç konusu haline gelir. Gazı tutmanız kesinlikle bir çözüm değildir. Sebebine dikkat etmeli ve vücudundaki gaz üretimini en aza indirmeye çalışmalısınız.

Hazımsızlık, yemek yerken veya içecek içerken aşırı hava yutmak, kabızlık ve irritabl bağırsak sendromu gibi nedenler, hazımsızlığa ya da şişkinliğe neden olur. Aynı zamanda; fasülye, süt, turp, baklagiller, havuç, lahana ve soğan gibi besinler de gaz olmasına neden olur.

Zencefil

Zencefil, sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sisteminde biriken gazı ortadan kaldırır. Aynı zamanda karındaki ağrıyı azaltır ve laksatif etkisi vardır. 15 dakika boyunca bir bardak sıcak suya biraz zencefil dilimleyin. Ardından bu suyu süzün ve zencefil suyu haline gelmiş olan içeceği için.

Aktif Kömür

Bu şişmanlık için en iyi ev ilaçlarından biridir. Aktif kömür, fazla gazı emer. Gözenekli bir yapıya sahiptir. Gözenekli özellik, deliklerden su ve havanın geçmesine izin verir. Bu boşluklar bağırsaklarda üretilen fazla gazı emer. Kapsüller veya toz haline getirilmiş aktif kömür eczanelerde mevcuttur. Kömür, sisteminiz tarafından sindirilmeyecek ve sistemi emilmeden bırakacaktır. Hafif şişkinlik için, günde bir kapsül yeterlidir. Yine de, önerilen dozlar için doktorunuza bakın. Ayrıca bol su içmeyi unutmayın.

Kimyon Tohumları

Kimyon tohumları mide gazından anında rahatlama sağlar. Bileşik carvene ve carvol açısından zengindir. Her iki kimyasal da sindirim sisteminin kaslarını rahatlatır ve gazın dışarı atılmasına yardımcı olur. Kimyon tohumları anti-spazmodik, antimikrobiyal ve karminatiftir.

Bir günde 3-4 kez kimyon tohumu bir çimdik çiğnemek veya kimyon tohumu çayı içebilirsiniz. 15 dakika boyunca kaynar suda bir çay kaşığı kimyon tohumu demleyerek kimyon tohumu çayı hazırlayın.

Rezene Tohumu

Rezene tohumlarının karminatif özelliği vardır ve gazı bağırsaklardan uzaklaştırır. Bağırsak spazmlarını rahatlatır, sindirimi artırır ve şişkinlik sorunlarını giderir. Rezene tohumu bağırsaklardaki yağları ortadan kaldırır. Bir tutam rezene tohumunu yemeklerden sonra çiğneyin.

Sarımsak

Sarımsak, oldukça güçlü bir anti-inflamatuardır ve şişkinliği tedavi eder. Birkaç diş sarımsak çiğnemek gaz sorunlarınızı giderebilir. Aynı zamanda yemeklere de sarımsak ekleyebilirsiniz. Bu da şişkinliğinizi tedavi edip gaz sorunlarını gidermeye yardımcı olur.

Nane

Nane iltihabı yatıştırır ve gaz problemini tedavi eder. Şişkinlik ve krampları azaltır. Mentol kasları yatıştırır, gazları rahatlatır, şişirir, krampları ve bağırsak spazmlarını giderir. Günde iki kez birer bardak nane çayı içmeniz bu sorunlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.

Kabartma Tozu

Kabartma tozu bikarbonattır ve mideyi yeniden alkalileştirir. Asiti nötralize eder ve gaz, kabızlık ve şişlikten kurtulmanıza yardımcı olur. Bir bardak suya bir kaç çay kaşığı kabartma tozu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra için.

Diğer Yöntemler

Probiyotik: Probiyotikler sindirimi destekleyen bağırsak bakterileri açısından zengindir. Yoğurt, tempeh ve kefirleri diyetinize ekleyin. Kadınlar İçin Probiyotikler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Zerdeçal: Zerdeçal antioksidan açısından zengindir. Yemek pişirirken zerdeçal ekleyin. Bu hazımsızlığa iyi gelecektir.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi mide asidini nötralize eder. Bir bardak suya bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin ve yemeklerden yarım saat önce içilir.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir