Meyve ve sebzeler vücut için gerekli vitamin ve minerallerin kaynağıdır. Bu yüzden meyve ve sebze ayrımı yapılmadan hepsinden az da olsa yenilmelidir. Özellikle mevsiminde meyve ve sebzeler bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir.
Kabak hem ulaşılması kolay bir yiyecektir hem de vücuda birçok yararı vardır. Kabak, içinde tohum bulundurduğu için meyve sınıfına girer. İlk olarak Meksika’da ortaya çıktığı sanılır. Sarı renkte çiçek açar. Kabağın dış kabuğu sert iken içi yumuşaktır. Meyvesinin yeşil yaprakları vardır. Bal kabağı ya da normal kabakta vücut için gerekli vitamin ve mineraller vardır.
Kabak kalori bakımından düşüktür. Bu yüzden diyet yapmak isteyenler ve fazla kilolarının kontrol altına almak isteyenler için önemli bir besindir. Ayrıca düşük olak kalorisinin yanı sıra lif kaynağıdır. Bu da vücudu tok tutarak daha dinç kalmayı sağlar. İçindeki lifler bağırsakların daha etkin bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu sayede vücut daha fazla kalori yakabilir.
Sigara kullananlar içinde önemli bir besin kaynağıdır. Aşırı sigara tüketimi sonucu vücutta ortaya çıkan A vitamini eksikliği kabak ile kapatılır. Ayrıca dolaylı yoldan sigaraya bağlı akciğer kanserini de önlediği düşünülür.
İçinde bulunan madensel elementler (potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum), vücuda zindelik katmada önemli bir yere sahiptir. Ayrıca içindeki bu minareller kemik hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde de önemli bir yer tutar. Minerallerin alımı stresi önlemeye yardımcı olur.
Lifli bir gıda olan kabak hemoroid, anal fissür gibi sorunları olanlar için vazgeçilmez yiyecekler arasındadır. Bol lifli olması ve yumuşak bir kıvama sahip olmasıyla kabızlığı önlemede ve rahat dışkılamada önemli bir yiyecektir. Bu konuda kabağın nasıl tüketildiğinin bir önemi yoktur.
İyi huylu prostat için de kabak vazgeçilmez bir yiyecektir. İdrar söktürmeye ve idrar tutukluğunu gidermeye önemli bir katkı sağlar.
Bunların yanı sıra kabak, tansiyonu düşürür, kanı temizler, göğsü yumuşatır, göz sağlığını korur, bağışıklığı artırır.