şişli escort bayanbayan escortbeylikdüzü escortkayseri escortfethiye escortankara escorthttps://www.turkcasino.net/http://www.milano2018.com/http://www.elculturalsanmartin.org/slot siteleridiyarbetdiyarbetganobetbetmarlosweet bonanzagaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanpendik escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortkadıköy escortKadıköy escortAnadolu Yakası EscortAtaşehir escortBostancı escortizmir escortmarmaris escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.antalyakongresi.com/canlı casinoamplifeeder.comhttps://www.antilafuneral.com/Setrabet Girişsavoybettingtipobetvdcasino girişPiabellacasino Girişhttps://www.newstrendline.com/https://northamptonpres.com/bahis siteleri

Kakule Hangi Hastalıklara İyi Gelir?


Kakule
Kakule

Sıcak bölgelerde yetişen kakule bitkisi zencefilgiller ailesindendir. En fazla 5 metreye kadar uzayan bu bitki odunsu, çok yıllık ve koca yapraklıdır. Yabani olarak büyüyen kakule daha çok Hindistan’da ve Güney Asya’da yetişmektedir. Özellikle bataklık olan yerlerde yetişen kakule bitkisi yetiştiği yere göre isim alır. Örneğin; Malabar kakulesi, Seyhan kakulesi, Siyam kakulesi…

Kakulenin oluşmasını sağlayan meyveler, sarıya çalan yeşil ve hafif kirli beyaz tonlarında olurlar ve boyları en fazla 2 santime kadar uzar. Ayrıca bu bitkinin meyvelerini oluşturan tohumlar, genellikle kırmızı renge ve ufak boyutuyla mercimek tanesi görüntüsüne sahip olurlar.

Olgunlaşmadan toplanan meyveler kurutularak tohumlar elde edilir. Elde edilen bu tohumlar balığa ya da baklagillerle ilgili yemeklere katılır. Sütlü tatlılara, hoşaflara, muhallebilere ve kahve çeşitlerine tat vermek amacıyla konulur. Ayrıca bazı ülkelerde unlu mamullere konulur. Lezzetinin ve kokusunun güzelliğinden dolayı tohumları çiğneyerek de tüketilir. Güzel kokulu bu bitki çaya güzel bir tat verdiği için özellikle kakuleli çaylar üretilir.

Tohumlar içerisinde uçucu yağlar, reçine, nişasta ve birçok mineral bulundurur. İçinde barındırdığı bu maddeler sayesinde birçok hastalığa fayda sağlamaktadır. Başlıcaları:

  • Bilinen en önemli özelliği mide rahatsızlıklarına iyi gelmesidir. Mideyi düzenli olarak çalıştırır. Gaz oluşumunu engeller. Gaz sökümüne yardımcı olur.
  • Midede bulunan gazdan dolayı oluşacak kalp krizini önlemeye yardımcı olur.
  • İdrar sökücü özelliği olan bitki bağırsaklarda oluşan parazitlerin giderilmesini sağlar.
  • Eğer ağızda geçmeyen bir koku varsa kakuleyi günlük olarak çiğnemek kokunun giderilmesine yardımcı olur.
  • Nezleden kurtulmak için biraz kakule tohumu dövülerek toz haline getirilir ve burna çekilir. Kısa sürede geçtiği görülecektir.
  • Mide bulantısını geçirmek için biraz naneyi kaynatılır ve içerisine kakule, bal ve limon ilave edilir.
  • Kakulenin sinir sistemini güçlendirme etkisi bulunmaktadır. Bununla beraber zekâyı güçlendirdiği de bilinmektedir.
  • On iki bağırsağı ve midede oluşan ülserlerin düzelmesinde doğal yardımcıdır.
  • Akciğere ve bronşit hastalıklarına faydalıdır.

Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir