Kereviz Nasıl Saklanır?


Kereviz
Kereviz

Maydanozgiller familyasında yer alan kereviz iki yıllık bir bitki türüdür. Kerevizin kökü, yaprakları, sapları yemek ve salata yapımında, tohum kısımları da hastalıklara karşı tedavi amaçlı kullanılır.

Düşük kalorili bir sebze olan kereviz yüksek oranda C vitamini, beta karoten, manganez içerir. Antioksidanların bol miktarda bulunduğu bir sebze çeşididir.

Kereviz vücutta oluşan hasarlı hücreleri onarmada çok etkilidir. Kanı temizler. İdrar söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır. Karaciğeri zararlı toksinlerden temizler. Romatizma ve gut hastalıklarında düzenli tüketimi oldukça yaralıdır. Kalp damar sistemini yağlanmaya ve iltihaplanmaya karşı korur. Bunun dışında son yıllarda yapılan araştırmalarda kanser türlerinin tedavisinde de olumlu etkilere sahip olduğu bilinir.

Faydalarından yararlanmak için en az haftada 2 gün yenilmesi önerilen kereviz mutfaklarda pişmiş ve çiğ olarak tüketilebilir. Zeytinyağlı, etli yemek çeşitleri yapıldığı gibi çorbası ve çiğ olarak salata, meze çeşitleri yapılır.

Kerevizi satın alırken saplarının sert olmasına, yapraklarının yeşil ve diri olmasına ve canlı görünümde olmasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde satın alınan kereviz saklama koşulları uygun olduğunda yaklaşık on beş gün tazeliğini koruyarak kalacaktır.

Kereviz Nasıl Saklanır?

Öncelikle kerevizler toprak ve çamurlarından arınarak yıkanır. Daha sonra süzülerek bir havlu kağıt üzerinde kurutulur. İyice suyunu çekmesi için havlu kağıt arasında bir süre bekletilir.

Sonrasında birkaç yöntemle saklamak mümkündür.

  • Kerevizler folyoya sarılarak buzdolabının sebze gözünde bozulmadan saklanır.
  • Bir saklama kabına havlu kağıt serilir. İçerisine kerevizler yerleştirilip, kapağı kapatılarak yine buzdolabında saklanabilir.
  • Kilitli buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek saklamak da bir diğer yöntemdir. Burada kağıt havluya sararak saklanırsa nemini iyice çekeceğinden daha taze ve dayanıklı olarak saklanacaktır.

Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir