Halk arasında kasımpatı olarak da bilinen krizantem papatyagiller ailesine özgü bitki türüdür. Köken olarak Asya ve Avrupa’nın kuzeydoğu kısmına dayanır. Kasımpatı türleri genel olarak 50- 150 santimetre aralığında değişir. Genel olarak beyaz, sarı ya da pembe renge sahiptirler. Yetişmesi için ılıman iklim şartları gerekir. İçeriğinden ötürü insanlara sağladığı faydalar ve iyi geldiği çeşitli hastalıklar vardır. Tedavide destek olarak kullanıldığı hastalıklardan bazıları:
- Kasımpatı bitkisi çiçeklerini açtığı zaman ekilir ve çiçeklerini döktüğü zaman toplanır. Toplandıktan sonra genel olarak alternatif tıp alanında kullanılarak fayda sağlanmaya çalışılır.
- En önemli faydası bir türünden yararlanarak böcek ilacı üretilmesidir. Böylelikle sıkıntı yaratan böceklere karşı önlem alınmış olunur.
- Kasımpatı kullanılarak çeşitli tonikler hazırlanabilir. Bu tonikler cilt sağlığı üzerinde son derece etkilidir. Bu özelliğinden eski Japon mitolojisinde de bahsedilir. En bilindik tonik kasımpatının süt ile hazırlanması ile elde edilir. Bunun dışında sirke kullanarak da tonik hazırlamak mümkündür. Hazırlanan tonikler cilde uygulanır ve gözeneklerin açılması sağlanır.
- Güzel bir görünüme sahip olmasından dolayı genellikle süs bitkisi olarak kullanılır. Değişik yerlerde krizanteme rastlamak mümkündür. Ayrıca, görüntüsünün insanlara huzur verdiği ifade edilir. Bu nedenle de insanlara rahatlama hissi verir.
Krizantem insanlar için faydalı bir bitki çeşididir. Fakat buna karşın dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Kasımpatının yani krizantemin en önemli özelliği çay olarak fazla kullanılmamasıdır. Çünkü sürekli çay şeklinde tüketildiği takdirde insanları zehirleyici etkileri vardır. Böyle bir durum oluşmaması için çay yerine krem şeklinde kullanımı yaygındır. Bunlara ek olarak farklı özellikteki sıvılar ile karıştırılıp tonik şeklinde kullanımı da mevcuttur. Çay olarak tüketimi olmadığı takdirde insanlara büyük faydalar sağlayan bir bitkidir. Tüm bunlara rağmen doktora danışmadan kullanmamakta fayda vardır.