Bir Akdeniz bitkisi olan papatyanın ana vatanı Türkiye’dir. Papatya, güneşi ve sıcağı sever. Birçok çeşidi vardır. Genellikle bahar ve yaz aylarında açan, çok yıllık otsu bir bitkidir. Compositae familyasına ait olan bitki genellikle Nisan ayı sonu ile Haziran ayının başı arasındaki dönemde çiçek açar. Çiçekler genellikle sarı-beyaz renkli olsa da farklı türlerin değişik renkli çiçekleri de bulunur. Boyları yaklaşık olarak 20-50 cm arasında değişir. Papatya çay olarak tüketilmesinin yanı sıra kozmetik alanında da kullanımı yaygındır. Üretiminin en fazla yapıldığı ülkeler İspanya, Belçika, Fransa, Macaristan, Rusya ve Yunanistan’dır. Evde yetiştirmek için çok uygun bir bitki olmasa da evlerin balkonlarında da papatya yetiştirilmesi mümkündür.
Ekim
Mart ayı genellikle ekim ayıdır. Papatyanın da ilkbahar aylarında ekimi yapılır. Ayrıca sonbaharda da ekimi yapılabilir. Tohumları üzeri açık kalacak şekilde ekilir ve ardından can suyu verilir. Mayıs ayına doğru çimlenmeye başladığında saksısı değiştirilebilir ya da bahçeye alınabilir.
Toprak
Nemli ve kurak iklim bölgelerini sever. Tohum ekimi yapılacak ise tohum yatağının derin olmaması gerekir. Değişik asit derecesindeki topraklarda yetişebilir. Ekim yapılacak toprak yabani ot ve zararlılardan arındırılmalıdır.
Sulama
Papatyanın aşırı sulanmamasına dikkat edilmelidir. Genel olarak susuzluğa dayanıklı bir bitki türüdür. Toprağı kurumaya başladıkça, genellikle 2-3 günde bir su verilmesi sağlıklı bir şekilde yetişmesi için yeterlidir. Toprağının sürekli nemli kalması sağlanmalıdır.