şişli escort bayanbayan escortbeylikdüzü escortkayseri escortfethiye escortankara escorthttps://www.turkcasino.net/http://www.milano2018.com/http://www.elculturalsanmartin.org/slot siteleridiyarbetdiyarbetganobetbetmarlosweet bonanzagaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanpendik escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortkadıköy escortKadıköy escortAnadolu Yakası EscortAtaşehir escortBostancı escortizmir escortmarmaris escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.antalyakongresi.com/canlı casinoamplifeeder.comhttps://www.antilafuneral.com/Setrabet Girişsavoybettingtipobetvdcasino girişPiabellacasino Girişhttps://www.newstrendline.com/https://northamptonpres.com/bahis siteleri

Siyah Zeytin Nasıl Saklanır?


Siyah Zeytin
Siyah Zeytin

Kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahip olan zeytinin birçok çeşidi vardır. Siyah zeytin muhafaza etmesi diğer zeytin türlerine göre daha fazla dikkat isteyen bir zeytin çeşididir. Bunun en temel nedeni üretiminin farklı olmasından kaynaklanır. Siyah zeytini iyi şekilde muhafaza etmek için mümkün olduğunca tüketilebilecek miktarlarda satın almak gerekir. Fazla miktarda siyah zeytin alındığında doğru muhafaza etmek için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Zeytin iyice yıkanmalıdır.
  • Muhafaza edilecek kaplar mutlaka plastik olmalıdır. Cam veya teneke kaplarda zeytini muhafaza etmek için buzdolabı gibi serin bir ortam gerekir.
  • Kullanılacak kapların temiz ve kuru olması önemlidir. En ufak bir kir, zeytinlerin bozulmasına neden olabilir.
  • Muhafaza edilecek kaplar mümkün olduğunca kısa sürede tüketime uygun şekilde seçilmelidir. Bir defa açılan kap kısa sürede tüketilmelidir.
  • Muhafaza edilecek kapların içerisine ayçiçek yağı ya da mısır özü yağı ilave edilmelidir. (Her yarım litrelik pet şişe için bir çay kaşığı yağ yeterlidir)
  • Zeytin kesinlikle zeytinyağı ile muhafaza edilmeye çalışılmamalıdır. Zeytinyağı ile zeytinin kendi bünyesinde var olan yağ birleşir ve içerilerinde bulunan asit ile zeytinin erimesine neden olabilir. Ayçiçek yağı ya da mısır özü yağı kullanımında bu durum yaşanmaz.
  • Muhafaza edildiği kapların ağızları sıkıca kapatılmalıdır, hava ile temasları kesilmelidir.
  • Zeytinler doğrudan güneş ışığı ile temas etmeyecekleri, gölge ve serin yerlerde muhafaza edilmelidir.
  • Kaplara bölünüp yağ ilave edildikten sonraki on beş gün boyunca düzenli olarak çalkalanır. Bu sayede yağın dibe çökerek zeytinler için faydasız hale gelmesi engellenir. Çalkalama işlemi on beşinci günün ardından haftada bir defa olacak şekilde devam ettirilmelidir.

Yukarıdaki adımlar izlenildiğinde siyah zeytinler uzun süre sorunsuz şekilde muhafaza edilebilir. Saklama kaplarından çıkarıldıktan sonra yıkanıp zeytinyağı ilave edilerek tüketilebilir. İlk yıkamada siyah bir su akabilir bu normal bir durumdur. Saklama süresi zeytinin cinsine göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle altı aydan sonra dikkatli olunmalıdır.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir