Sütleğengiller ailesine özgü bir bitki olan sütleğen zehirli olması ile bilinir. Adını süte benzeyen renginden dolayı almıştır. Çok sayıda türü bulunan sütleğen köken olarak Amerika kıtasına dayanır. Verimli bir şekilde sütleğen yetiştirilmesi için gerekli olan şartların sağlanması önemlidir.
Sıcaklık: Sütleğenin genel olarak bir yetişme sıcaklığı bulunmaz. Gölgeli ya da yarı gölgeli bölgelerde daha iyi yetişir. Türkiye’de Karadeniz Bölgesi hariç yaygın olarak bulunur.
Toprak: Toprak olarak da özel bir türe ihtiyaç yoktur. Sütleğen türlerinin hemen hemen her yerde görülmesi mümkündür. Dere kenarlarında, orman açıklıklarında, kayalık yamaçlarda ya da çorak arazilerde yetişen türleri bulunur.
Su: Sütleğenin hassas olduğu tek şey su miktarıdır. Sütleğen yetiştiren kişilerin sulama miktarlarına dikkat etmesi gerekir. Çok kurak bir bölge olmadığı sürece doğal yağışlar ile yetişebilir. Fazla su bitkinin çiçek açma yeteneğini kısıtlar. Bu nedenle Türkiye içerisinde Karadeniz Bölgesi’nde fazla görülmeyen bir bitkidir.
Sütleğen tohum kullanılarak yetiştirilen bir bitkidir. Fakat buna karşın sürekli olarak dikime gerek yoktur. Dökülen tohumlar kendiliğinden yetişebilir. Ayrıca gübre de fesleğenin yetişme sürecine zarar verir. Bu nedenle de gübre kullanılmaması tavsiye edilir. Sütleğen bitkisi genel olarak kendi haline bırakılmalı ve dışarıdan fazla müdahale edilmemelidir. Kendi kendine fazla su almadığı sürece verimli bir şekilde yetişir.