Boyu yaklaşık bir metreyi bulabilen, çiçeksiz otsu bir bitkidir. Rumeli de yetişir. Kökü ve meyveleri kullanılmaktadır.
Sulak, su kenarları, çayırlar, orman açıkları, rutubetli ve kumlu yerlerde yetişmektedir. Kızılderililer tarafından bilinen ve sık kullanılan bir bitkidir. Sarı renkte yuvarlak saplı ve çok yapraklı bir bitkidir.
İçerisinde tanen, acı madde, saponin ve eguisetin denilen alkoloidler ve silicic asid denilen madde bulunmaktadır.
At Kuyruğunun Faydaları – Zemberek Otunun Faydaları
1) Bu ot bir kg suda kaynatılıp birer kaşık birer kaşık içilmeye devam edilirse ishale ve göğüs hastalıklarına iyi gelmektedir.
2) Vücut direncini artırdığı söylenilmektedir.
3) Metabolizmayı ve bağ dokusu direncini arttırır
4) Albumin miktarını düşürür.
5) Karaciğer ve mideyi kuvvetlendirir.
6) Romatizmal hastalıklarına karşı iyi gelir.
7) Eski kırık kemik ağrılarında kullanılabilir.
8) Otu kaynatılıp suyu içilecek olursa kasık yaralarına gayet iyi gelir.
9) İdrar söktürücüdür.
10) Vereme iyi gelir, kanamayı durdurur.
11) Kadınlarda üreme organlarından kaynaklanan ,mikropların nenden olmadığı hastalıklara bağlı olarak gelişen ağrılarda kullanılır.
12) Nefes darlığına ve öksürüğe karşı iyi gelir.
13) Zatülcenp hastalığına iyi gelir.
14) Balgam ve idrar söktürücüdür.
15) Fazla dozda alınacak olursa böbrekleri zedeler ayrıca zehirlenmelere de sebep olabilmektedir.
16) Ezilerek elde edilen merhem yaralara iyi gelir.
17) Deri , tırnak , saçları kuvvetlendirir.
18) Yarım Litre suya 1 avuç kadar ufalanmış kuru at kuyruğu konur , 10 dakika kaynatılır ve 20 dakika demlenip pamukla süzüldükten sonra ,bu su yüzde tahriş sonucu meydana gelen veya deri altı bezelerinin iltihaplanmasından olan yanma ve kızarmalara pamukla ılık ılık sürülür ve kendi halinde kurutulur.