Sarımsak Saklamanın 5 Kolay Yolu


Sarımsak

Sarımsak Saklamanın 5 Kolay Yolu

Nasıl depolanacağı bilerek sarımsak kullanımı çok önemlidir. Bu keskin kokuya sahip sebzeyi kullanmayı seven biri varsa saklamayı da öğrenmelidir. Neyse ki, herhangi bir biçimde sarımsağın raf ömrünü uzatmak için birçok yol vardır.

Sarımsak Nasıl Depolanır?

Sarımsak saklamadan önce, en iyi ampulleri seçmeniz gerekir. Her zaman alınması gereken bir ampulü topladığınızda cildinizde büyük bir kopukluk veya kabuklanmadan katı ve kompakt bir his vermelisiniz. Işık daha hafif hissettiği takdirde, bireysel karanfiller muhtemelen kurutulur. İyi bir ışık bulduktan sonra, herhangi bir sürede depolamayı düşünüyorsanız ,raf ömrünü uzatabileceğinden bireysel karanfillere yapışmamaktan kaçınmalısınız . Çoğu insana, sarımsak depolamak, düzgün hava akışı sağlamak için ağ çuvallarına veya asılı sebze sepetlerine ihtiyaç duyar. Ancak aşırı nemden kaçınarak oluşur. Bununla birlikte, daha uzun bir süre sarımsak saklamak isterseniz, aşağıdaki ipuçlarından bazıları yardımcı olabilir.

Sarımsak Saklamak İçin Gerekli Aşamalar

Sarımsak

Sarımsağın depolanması için en iyi yol, oda sıcaklığında ve uygun hava akımı ile kuru, karanlık bir yerde saklanması esastır. Sarımsağı saklamanın diğer yolları arasında buzdolabına, dondurucuya veya kurutucuya konulması, kavrulması, tuzlanması veya aromalı yağda saklanması da sayılabilir.

Buzdolabı

Sarımsağınızı buzdolabınıza koymayı seçerseniz, sarımsağın en büyük tehlikesi olan nem oranını düşürmeye yardımcı olacağından daha iyi bir fikirdir. Nem, sarımsakları pişirmeye teşvik edecek ve onları pişirme amaçları için idealden daha az yapacaktır. Sarımsakları  buzdolabında çıkardıktan sonra filizlenme işlemi bir veya iki gün içinde başlayacağından, kullanmaya hazır olana kadar buzdolabında muhafaza ediniz.

Dondurucu

Uzun süre sarımsak depolamak için popüler bir yol dondurucuda saklama fikridir. Bu noktada, kıyılmış sarımsağı bir buz tepsisinde koyabilir ve katılaşmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra, donmuş sarımsak küpleri, kullanıma hazır olana kadar hava geçirmez bir kapta veya torbada saklayabilirsiniz. Ayrıca küplerden birini çorbanıza eklemeniz veya karıştırmanızla dondurma işlemi ile biraz hafifletilebilir. Güçlü tadını çıkarmanız yeterli olacaktır.

Aromalı Yağ

Sarımsağınızı bir dehidratör veya açık havada kuruyorsanız, bunları küçük bir mason kavanozuna koyun ve zeytinyağı ile örtün , ardından salatalar veya diğer mutfak hazırlıklarında ihtiyacınız olduğunda kullanın.

Fırınlanmış Sarımsak

Sarımsakları kabuklarıyla birlikte 350 derecede kızıştırıncaya kadar yaklaşık 45 dakika kavurabilirsiniz. Bu tür sarımsak neredeyse süresiz kalacak ve düzenli sarımsak karanfillerine kıyasla eşsiz bir lezzete sahip olacak.

Kurutucu

Soyulmuş sarımsak dilimini ince dilimler halinde kesip sonra yaklaşık 115 derece dehidrasyon cihazınıza atabilirsiniz. Tamamen kuruduktan sonra yumuşak ve sivri olurlar. Ardından, ampullerin uçlarını çıkarabilir ve bir kaşıkla yenebileceğiniz veya herhangi bir sayıda  bulaşık eklenebilen sarımsağı sıkabilirsiniz. Çimlenme riski de önemli ölçüde azalır ve buzdolabında 2 hafta kadar hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir