Kerevit her zaman iştah açıcı görünmeyebilir, ama aslında diyetinize eklemek için lezzetli ve besleyici bir deniz ürünüdür!
Kerevit Nedir?
Kerevitler, Arthropoda filumundaki çeşitli ailelerden küçük kabuklular olup, ıstakozlara benzemektedir. Genellikle sadece 7 10 santimetre uzunluğunda büyürler ve neredeyse hepsi tatlı su ortamlarında yaşarlar. Kabuklular olarak, onlar gıda ve balıkçılık endüstrileri tarafından kabuklu balık olarak kabul edilir ve genel sağlığınız için son derece iyidir. Birçok tür sadece Kuzey Amerika’da bulunur ve özellikle yerel mutfakta yoğun olarak yer aldığı Louisiana ve Mississippi’de bol miktarda bulunur
Kerevit İle Beslenme
Bu kabuklu balığın ilk kez yemesi garip görünmekle birlikte, besinsel olarak faydalı olduklarını kanıtlıyorlar. Çok fazla kaloriye sahiptirler ve özellikle protein bakımından zengindirler.Sağlığımız için çok fazla zararlı olan yağlardan ya da karbonhidrat içermezler. Tüm deniz ürünleri gibi, sağlıklı bir diyet için gerekli olan omega-3 yağları içerir.
Kerevit’in Yararları
Kerevit yararları arasında sağlıklı kemikler, kalp hastalıkları riskini azaltmak, Alzheimer riskini düşürmek, beyin sağlığını arttırmak gibi bazı yararlar bulunmaktadır. Ayrıca depresyonu ve ruh halini iyileştirir.
- Kerevitlerde bulunan kalsiyum ve fosfor, sağlıklı ve güçlü kemikler oluşturur.
- Kalp damar hastalıklarını önler ve kalp sağlığını teşvik eder.
- Beyin sağlığını iyileştirir.
- Depresyon seviyelerini düşürür.
- Alzheimer riskini azaltır.
- Vücudunun her tarafındaki iltihabı azaltır.
Krevit Yerken Unutmamanız Gereken: Kerevitler kolesterol açısından yüksektir ve bir porsiyon büyüklüğü önerilen günlük alım miktarının yaklaşık % 30’unu içerir, bu yüzden yüksek kolesterolü olan kişiler bu kabuklu deniz hayvanlarının diyetlerine dahil etmeden önce oldukça dikkatli olmalıdırlar.