Tarhun Ne İşe Yarar?


Tarhun
Tarhun

Bileşikgiller familyasından olan tarhun hoş kokulu ve hava olaylarına karşı dayanıklı bir bitkidir. Yeşil yapraklarının altında bulunan yağ bezeleri etrafa güzel bir koku yayar. Özellikle Fransa’da yemeklerde baharat olarak kullanılan tarhun dünya mutfağında da sıkça kullanılan bir bitkidir. Ana vatanı Sibirya olan tarhun içinde iyot, mineral, C ve A vitamini gibi besin değerlerini barındırdığından insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir.

Tarhunu Faydaları nelerdir?

Tarhun
Tarhun
  • Hazımsızlık özellikle yemeklerden sonra kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Hazımsızlık sorunu yaşayan kişiler rahat bir şekilde yemek yiyemez. Hazımsızlığın engellenmesi için her gün 1 bardak tarhun otu çayı içilebilir.
  • Zaman zaman bağırsaklarda oluşan problemlerden birisi de bağırsak solucanlarıdır. Bu solucanların düşürülmesinde tarhun etkilidir.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Kadınların en çok yakındığı konulardan birisi regl sancılarıdır. Düzenli olarak  tarhun tüketen kadınların regl sancısı çok az olur.
  • Mide ve bağırsaklarda oluşabilecek gazların dışarı atılmaması kişiyi rahatsız eder. Bu gazların dışarı atılmasında tarhun oldukça etkilidir.
  • Eğer kişide mide rahatsızlığı varsa düzenli bir şekilde tarhun tüketmelidir.

Tarhun nasıl kullanılır? Ne kadar tüketilmelidir?

Tarhun aktarlarda baharat olarak bulunabilir ve baharat şeklinde yemeklerde kullanılabilir. Ayrıca 2 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun kaynar suyun içine atılıp 10 dakika demlenmeye bırakılabilir. Elde edilen çay  süzülüp her gün bir bardak içilebilir.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir