Sencha çayı özenle toplanmış çay yapraklarının özel işlemlerden geçirilmesi ile elde edilmektedir. En kalitelisi Nisan ve Mayıs aylarında elde edilen sencha çayının güzel bir aroması ve farklı bir lezzeti vardır. Ayrıca demlendiği suyun sıcaklığına göre de değişen tadı olan sencha çayı, su çok sıcaksa sert biraz daha az sıcaklığa sahipse daha yumaşak bir tadı olur. Sencha çayının özel bir çay olmasının sebebi lezzeti ve tadının haricinde faydalarıdır. Peki sencha çayının faydaları nelerdir?
Sencha çayının faydaları hakkında sencha çayını tüketen birçok kişi fikir sahibi değildir. Bunun sebebi ise sencha çayı hakkında yapılan çok fazla araştırma ve bilgi bulunmamasıdır. Dünyada ve Uzak Doğu’da en fazla tüketilen yeşil çaylardan biri olan sencha çayının aslında birçok faydası ve etkisi vardır.
Sencha çayı her yeşil çayda da olduğu gibi yüksek miktarda antioksidan içerir. Sencha çayının içerisinde bununan antioksidan etki sağlığımız için en önemli maddelerden biridir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm antioksidan etkiyi düzenli olarak sencha çayı içerek alabiliriz. Ayrıca sencha çayının içerisinde bulunan antioksidan olan kateşinler kansere kadar birçok rahatsızlığa ve hastılığa çok iyi gelmektedir.
Her yeşil çay çeşidinde de olduğu gibi sencha çayı da fermantasyon işlemine uğramadan elde edilmektedir. Bu işleme uğramamasıda siyah çay ve diğer çaylara göre antioksidan oranının fazla olmasına sebeptir. Sadece lezzeti ve tadı için değil sağlığımız içinde sencha çayını içmemiz gerekiyor.