2000 yıldan beri insanlık tarafından bilinen ve etkin bir şekilde kullanılan reishi mantarı başta astım, bronşit, hipertansiyon olmak üzere birçok hastalıkta tedavi amaçlı kullanılır. Hastalık tedavisinin yanı sıra önleyici tedavide de kullanılabilen bu bitkinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.
Alternatif tıp alanında yaygın olarak kullanılan bu mucizevi ürünün üretimi günümüz koşullarında iklimlendirme yöntemi ile her yerde yapılabilir. Üretiminde talaş ve kütük yöntemi olmak üzere iki farklı metod kullanılır.
Talaş yöntemi
Sert ağaç talaşları 1-2 kilogramlık ısıya dayanıklı paketlere konulur. Yetiştirme ortamında reishi mantarı dışında herhangi bir ayrıştırıcı (başka mantar türleri, mikroorganizmalar vb.) üremesini engellemek için 120 derece dolaylarında ısıya ve yoğun buhara maruz bırakılarak sterilize edilir. Bu işlem otoklav ile yapılır. Sterilizasyon işleminden sonra ekim işlemi yapılır. 1-2 kg nemli steril talaş içeren 20-25 derecedeki yetiştirme ortamlarına misel ekimi uygulanır. Uygulamada misellerin üzerinin pamuk ile kapatılması önerilir. Bu işlemden sonra karanlık ortamda bekletilen kültür yakın periyotlarda takip edilmelidir.
Hazırlanan kültürlerde misel gelişimi tamamlandığında karpofor (mantarın sap ve şapka kısmı) oluşumunu teşvik için ışıklandırma önem taşır. Karpofor oluşumunun ilk aşaması olan primordium evresinde (mantarın sap ve baş kısımlarının eşit boyda olduğu evre) mantarların üzerindeki pamuk tabaka alınarak büyümeleri teşvik edilir. Bu aşamada üretim odası düzenli olarak havalandırılmalı ve oda sıcaklığı 25 derece dolaylarında ayarlanmalıdır. Bütün bunlar yapıldıktan sonra hasat zamanı beklenir.
Kütük yöntemi
Bu yöntemde talaş yönteminden farklı olarak 15 cm çapında ve yüksekliğinde sert ağaç kütükleri kullanılır. Bu kütüklerin üzerine yaklaşık 60 cm3 hacminde ve 5 cm derinliğinde delikler açılarak içlerine miseller doldurulur. Deliklerin üzeri balmumu ile mühürlenerek %70 oranında nemli ortamda kütük üzeri miselle dolana kadar beklenilir. Bu işlemden sonra humusça zengin sera ortamına miselle kaplı kütükler gömülür. Seranın direk güneş ışığına maruz kalmaması, sera ortamının %90 nemli olması ve 25-30 derecede ayarlı olması önemlidir. Bu aşamadan sonra gözlem ve hasat gelir. Bu yöntem reishi mantarının doğal olarak gelişebileceği iklimlerde uygulanabileceğinden Türkiye için uygun değildir.