Oldukça lezzetli ve besleyici bir kuruyemiş türü olan kajunun ana vatanı Brezilya’dır. Aşırı yağışlı bir iklim sever. Dünyada en çok Hindistan’da üretilir.
Kaju diğer kuruyemiş çeşitlerine göre daha fazla yağ oranına sahip olduğu için saklama koşulları da farklıdır. Karışık kuruyemişlerle birlikte saklanmamalıdır. Mümkünse içinden ayıklanarak saklanması gerekir.
Yağ oranından dolayı bakteri oluşumu riski vardır. Bu nedenle kajuyu serin bir ortamda saklamak şarttır. Kajuyu saklamak için kullanılan kap da oldukça önemlidir. Kaju; büyük marketlerde satılırken içi alüminyum maddesine benzer bir doku ile kaplı, dışı plastik olan özel paketlerde satılır. Bu şekilde alınmış kajuyu ayrıca bir kaba koymaya gerek yoktur. Paketiyle birlikte saklamak yeterlidir. Açık olarak alınmış kajuyu ise plastik saklama kaplarından uzak tutmak gerekir. Plastik kaplar bakteri oluşumuna ortam oluşturur. Bu nedenle cam kavanozlarda ve vakumlu cam saklama kaplarında muhafaza etmek önemlidir.
Yaz aylarında bozdolabında saklanmalıdır. Yaz mevsiminde dışarıda saklanan kajuda kurtlanma olabilir. Kış mevsiminde kısa süreli olarak oda sıcaklığında saklamakta bir sakınca yoktur. Bununla birlikte uzun süre saklamak için gün ışığı almayan bir kilerde ya da balkonlarda kapalı dolaplarda da tutulabilir. Her ne kadar cam kaplar içerisinde saklansa da nemli ortamlardan uzak tutmak gerekir. Kapağı sürekli açılıp kapanan bir kap içine havayla birlikte nemi de alabilir. Bu nedenle sıvı gıdalardan ve aşırı yağışlı havalarda balkonlardaki dolaplardan uzak tutmak gerekir.