Hepimizin, zevkle yediği harika ötesi bir şey kestane. Özellikle de kış mevsinin vazgeçilmezi. Sobamızda yaparız, tavada yspsrız, suda kaynatarak tüketiriz ama mutlaka yeriz.
Vitamin ve mineral deposu olan kestane, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. C, B1, B2 vitaminleri ile protein, potasyum, fosfor ve kalsiyum mineralleri içeren kestane, kalbi güçlendiriyor. Mide hastalıklarından koruyor.
Kestanenin Faydaları Neler?
- Erken yaşlanmayı önler. Gençleştirir.
- Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
- Mide hastalıklarından korur.
- Beyin hücrelerini güçlendirir. Alzheimer’dan korur.
- Kolesterolü ve kan basıncını dengeler.
- Kanserden korur.
- Kansızlıkla mücadele eder.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Kas ve kemik yapısını güçlendirir.
- Cinsel isteği arttırır.
- Dişleri kuvvetlendirir.
- Felç riskini azaltır.
- Halsizilik ve yorgunluğu alır.
- Detoks özelliği bulunur.
Kestanenin Zararları Nelerdir ?
Fazlası kilo yapıyor, her ne kadar vitamin ve mineral içeriği yüksek olsa da kestane tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Kestanenin 100 gramı yaklaşık 180 kalori içeriyor. Yüksek lif içeriği ile tok tutuyor. Ancak üç adet kestane bi dilim ekmek yerine geçiyor.
Şeker ve tansiyon hastaları, fazla tüketmekten kaçınmalıdır.
Kan inceltici ilaçlar, kullanan hastalarımız da dikkatli olmalı.
Hamile bayanlar, at kestanesi ve kestane yağı içmelerinin yararlı olduğu söylenir halkça, doktorunuza başvurmadan tüketmeyiniz.
0 Comments