Kış aylarında en çok tüketilenler arasında yer alan çaylar hiç şüphesiz herkesin favorisi. Adaçayı, ıhlamur, zencefil, kuşburnu, tarçın çubuk ve karanfil çayları kışın olmazsa olmazları arasında. Kışın sadece içinizi ısıtmakla kalmıyor bir çok hastalığa iyi gelen çayları kış aylarında bol bol tüketmeniz sağlığınız için çok faydalı.
Kış Çayları Nelere Faydalıdır?
Boğaz ağrısı, titreme, öksürük, karın ağrısı, soğuk algınlığı, grip, üşüme, burun akıntısı, romatizma, bronşit, halsizlik ve yorgunluğa iyi gelmektedir. Hastalığa yakalanmadan önce düzenli tüketilmesi durumunda sizi bir çok hastalıktan korur. Kış çayı hazırlanırken içine konulacak baharat ve meyveler de bulunan antioksidan sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine faydalıdır. Kış çaylarını içerek daha zinde olursunuz. Stresinizi azaltır.
Kış Çayı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kışın hazırladığınız çayları hazırlarken dikkat etmeniz gereken baharat, bitki ve meyveleri su ilave ederek çaydanlıkta kaynatmayın. Eğer birlikte kaynatırsanız acılaşır ve vitaminlerini kaybeder. Böyle yapmak yerine kaynattığınız suyun içine atarak demlemeye bırakınız ve içmeden önce süzerek tüketiniz. Şeker ilave etmeden içmeye çalışın, eğer şekersiz içemiyorsanız bal ya da pekmez ilave edin.
Kış Çayı Nasıl Hazırlanmalı?
Son derece zengin bir yelpazeye sahip olan kış çayını hazırlarken bir çok malzemeden yararlanabilirsiniz. Ihlamur, portakal, zencefil, karanfil ve bir çok malzeme…
Kışın yapmanız için size bir kaç alternatif kış çayı tarifi;
* Birer tutam ıhlamur ve adaçayı, 1-2 parça taze havlıcan ve zencefil, 1-2- yemek kaşığı kuşburnu, okaliptus, papatya ve hibisküs, bir kaç adet karanfil, 1 adet parça tarçın çubuğunu karıştırın ve ardından üzerine kaynamış su dökün. Bu şekilde demlenmeye bırakın, 5-6 dakika demlensin. Tüketmeden önce süzün. İçine tatlanması için doğal bal ya da pekmez katarak tüketebilirsiniz.
Hazırladığınız kış çayını meyveli bir şekilde hazırlamak istiyorsanız eğer; Yarım elma ve ayvayı soyup dilimleyin, su ilave ederek hafif haşlayın. İçine mandalina ya da portakal kabuğu atın. Ocaktan indirdikten sonra içine bir tutam ıhlamur, 1 adet tarçın çubuk, bir kaç adet karanfil, 1-2 parça zencefil ekleyin. 5-6 dakika demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra tatlandırmak için içine bal ya da pekmez ilave ederek içebilirsiniz.
0 Comments