Japon çay seremonilerinin vazgeçilmezi olan matcha çayının hazırlanışı diğer yeşil çaylardan biraz daha farklıdır. Ama farklı olması zor olması anlamına gelmiyor. Evde gerekli malzemeler ile oldukça pratik ve kolay bir şekilde matcha çayını demleyebilirsiniz. Matcha çayını demlemek için yaklaşık olarak 5 dakika kadar zamanımızı ayırsak yeterli olacaktır. Matcha çayını demlemek için öncelikle bazı malzemelere ihtiyacımız olacaktır. Matcha çayını hazırlarken bu malzemeleri daha önceden hazırlamanızı öneriyoruz. Bu malzemeler şöyledir;
- Kase
- Chasen (Matcha çayını karıştırmak için karıştırıcı)
Şimdi gelelim matcha çayı nasıl demlenir sorusunun cevabına..
Öncelikle kasemizi kaynar su dökere ısıtalım ve daha sonra kasemizin içerisindeki suyu boşaltalım. Chasen adı verilen karıştırıcımızı ıslatalım. 2 gram kadar matcha çayını kaseye koyalım ve daha sonra 1 fincan kadar sıcak suyu üzerine dökelim. Matcha çayını ve sıcak suyu kaseye döktükten sonra karıştırıcı ile iyice matcha çayını karıştıralım. Karıştırıcıyı sol ve sağa doğru döndürerek karıştırabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1-1.5 dakika kadar karıştırdıktan sonra kasedeki suyu tekrar fincana döküp içebilirsiniz.
Matcha çayını günde 1 kere veya 2 kere olmak üzere farklı öğün aralıklarında düzenli olarak içebilirsiniz. Düzenli olarak matcha çayını içmek vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sadece toksinlerin atılması değil, matcha çayının kolesterol düşürücü, yağ yakıcı, kan şekerini dengeleyici ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilerinden de faydalanabilirsiniz. Günde 2 bardaktan fazla içmemeye ve art arda içmemeye özen göstermeniz gerekmektedir.