Soğuk Çay Nasıl Yapılır?


Yeşil Çay
Yeşil Çay

Soğuk çay yaparken dikkat etmemiz gereken bazı kurallar vardır. Normal çay hazırlarken de soğuk çay hazırlarken de bu püf noktalarına dikkat etmemiz gerekiyor. Peki soğuk çay nasıl yapılır? Soğuk çay yaparken dikkat etmemiz gereken püf noktaları nelerdir.

Soğuk Çay Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir soğuk çay yapmak için öncelikle çayımızda kullanacağımız meyveleri çok iyi seçmemiz gerekir. Özellikle meyve konusuna çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü soğuk çay demlerken veya yaparken meyveler çok önemlidir. Bozulmuş, özelliğini ve tadını yitirmiş olan meyveler soğuk çay lezzetini direkt olarak etkileyecektir. Böylece soğuk çay lezzetsiz bir tada sahip olacaktır. Daha lezzetli ve güzel bir soğuk çay için özellikle kullanılan meyvelere dikkat etmemiz gerekiyor. Kullanacağımız su ise kesinlikle musluk suyu değil günlük hayatta içtiğimiz su olmalıdır.

Soğuk çayımızı hemen tüketmeyeceksek eğer sürahi içerisindeki meyve parçacıklarını ayıklamamız gerekiyor. Çünkü içerisindeki meyvelerin fazla süre dayanamaması çayın tadında bozulmaya sebep olacaktır. Süzgeç yardımıyla çayımızı süzebilir ve daha uzun süre içebilirsiniz. Meyveli soğuk çay nasıl yapılır, öğrenmek istiyorsanız meyve soğuk çay tarifi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Soğuk Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir?

Şeftalili soğuk çayda aromanın daha yoğun olmasını istiyorsanız şeftalileri rendeleyebilirsiniz. Limonlu soğuk çayda içerisine limon suyu koymak yerine limonu kendimiz sıkmamız çayın lezzetini artıracaktır. Şeker ve meyveleri demlenmiş sıcak çayın içerisine koymamız hem şekerin daha kolay erimesini hemde armanın daha çok hissedilmesini sağlayacaktır.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir