Avakodo aldığınız zaman sert ise oda sıcaklığında bekletildiğinde iki gün içerisinde olgunlaşmaya başlar ve dokunduğunuzda yumuşadığını göreceksiniz.
Avakado hava ile temas ettiğinde kararır hemen kullanmayacaksınız ya da salata üzerinde kullanılacaksa üzerine iki damla limon sıkabilirsiniz böylece kararmasını engellemiş olursunuz.
Nasıl seçilir ve nasıl kullanılır?
Olgun bir avokado kahverengidir. Mümkün olan en yumuşak ve en koyu renkli meyveyi seçin. Yeşil avokadoyu buzdolabına koymadan dışarıda bekletirseniz birkaç gün içinde rengi koyulaşıp içi yumuşayacak ve kullanılabilir hale gelecektir.
Avokado, ikiye bölündükten sonra çekirdeğine hafifçe bıçakla vurulur, çekirdek böylece bıçakla birlikte çıkacaktır. Bir kaşık yardımıyla avokadonun iç kısmı çıkarılır.
Avokado, özellikle karides ve tavuğa çok yakışan bir meyvedir. Bunun yanında; taze soğan, tuz, limon, kırmızı biber, ceviz eklenerek salata olarak da tüketilebilir. Yağlı bir meyve olduğu için yağ ilave etmeye gerek yoktur. Çabuk karardığı için kullanmadan hemen önce bol limon sıkmak gerekir.