Son dönemlerde fast food mekanlarının çoğalması, yoğun çalışma anlarında şekerli kahve tüketimi ve hamur işi yiyeceklere bağımlılığın artmasıyla giderek sağlıksız vücutlar oluşabiliyor. Daha sağlıklı ve sıkı bir vücuda sahip olunması için sağlık ve doğru beslenmeye özen gösterilmesi gerekir. Zinde tutan, enerji veren ve açlık hissi yaratmayan besinleri gün içerisinde azar azar tüketilerek istenilen zayıflığa erişilebilir.
- Avokado enerji değeri yüksek olduğu için birkaç dilimi bile tokluk hissi verecektir.
- Protein bakımından zengin bir besin olan avokado, A ve E vitaminlerini barındırır. İçerinsinde bol miktarda bulunan mineraller dengeli ve sağlıklı beslenmede faydalı olacaktır.
- Vücudun toksitlerden arınmasına yardımcı olarak zayıflamayı sağlar.
- İçerisinde bolca vücudun ihtiyacı olan bitkisel yağ bulunur.
Kahvaltı
Diyette en önemli öğünün kahvaltı olduğu kabul edilen bir gerçektir. Haşlanmış yumurtanın yanına bir adet dilimlenen avokado ve bol taze yeşilliklerle güzel bir diyet kahvaltısı hazırlanabilir. Bu kahvaltı yeterince tok tutacağı için ekmek tüketmeye ihtiyaç duyulmayacaktır.
Omlet içinde tüketilmesi isteniyorsa avokadoyu küçük parçalar halinde doğrayarak ya da ezerek yulaf unu ve yumurtayla karıştırıp bol proteinli, karbonhidratsız sağlıklı bir kahvaltı hazırlanabilir.
Öğle Yemeği
Öğle yemeğinde avokado kullanılması isteniyorsa hem sağlıklı hem de doyurucu bir wrap hazırlanabilir. İnce lavaşın arasına avokado dilimlerini, haşlanmış tavuk parçalarını, taze ıspanak yapraklarıyla ve isteğe göre domates de eklenerek sade bir karışım yapılabilir. Haşlanmış tavuk sayesinde zararlı yağ kullanmadan, vücudun ihtiyacı olan demiri de avokadoyla birlikte alınmış olur.
Akşam Yemeği
Çoğu yanlış diyette akşam yemeği atlanılsa da sağlıklı zayıflamak için öğün atlamak doğru bir tercih değildir. Avokado ile hafif bir akşam öğünü hazırlanabilir. Mevsimin taze yeşilliklerinin arasına küp küp atılacak avokado parçaları, az yağlı lor peyniri ile hem ekonomik hem de bol vitaminli diyet öğünü olacaktır.
İsteğe göre avokado dilimlerini sarımsakla birlikte ezilerek, az yağlı süzme yoğurdun içinde hafif ve lezzetli bir öğün elde edilebilir.