Grip, boronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarından korunmanın yolu renkli besinleri yemekten geçiyor.
Daha sağlıklı beslenmek için öncelikle mevsim sebze ve meyvelerinin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen diyetisyenler, burun akıntısı boğaz ağrısı gibi hastalıkların kısa sürede geçmesi için bağzı besinlerden yardım alınması gerektiğini vurguladı. Hastalığın şiddetli olduğu zamanlarda bol bol bitki çayı, su, taze sıkılmış meyve suları içilmesini gerektiğini vurgulayan uzmanlar bol bol sıcak çorba içilmesinide tavsiye ediyor.
Grip olduktan sonra doktordan kontrolünden sonra ilaç alsak bile tükettiğimiz yiyecekler iyileştirme sürecini hızlandırıyor.
Tavuk suyu çorbası: Bilimsel olarak tavuk suyu çorbası anti-inflamatuar etkisi ile gribe iyi geldiği kanıtlanmıştır. Tavuk suyu çorbası bakteri ve virüslerden koruyarak hastalığın vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
Ayva: Grip ve nezle gibi enfeksiyon hastalıklarına iyileşme sürecini hızlandırdığı gibi vücudu zinde tutar. Yorgunluk ve bitkinliklerden korur.
Tost: Katı gıdalar mide bulantısı gibi sizi dermansız bırakacak hastalıkların önüne geçer ve hastalığı ayakta atlatmanızı sağlar.
Sarımsak: Çorbanızı ve yemeklerinizi sarımsakla lezzetlendirirken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ayrıca sarımsak burun tıkanıklığınada iyi geldiği açıklandı.
Yumurta, süt, balık: Vücutta savunma sisteminde görev alır, lenfosit yapımı ve antikor oluşumunu artırır; böylece enfeksiyonlara karşı vücudu korur. A vitamini anti enfeksiyon vitamin olarak da bilinmektedir.
Bal: Soğu karşı vücudun direncini artırmak ve bronşlardaki rahatsızlıklardan kurtulmak için tavsiye edilir. Aynı zamanda enerji verir. Balın faydaları nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.
0 Yorum