Karahindiba İle Nasıl Zayıflanır?


Karahindiba
Karahindiba

Bilinen en eski bitkilerden birisi olan karahindiba binlerce yıldır insan hayatında var olan karahindiba çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Kullanım yöntemleri de zaman içerisinde çeşitlenmiştir. Bugünlerde de karahindiba zayıflamak için kullanılmaya başlamıştır.

Karahindiba ile zayıflanması hakkında öncelikle bilinmesi gereken detaylar vardır. Karahindiba bitkisi tek başına zayıflatma gücüne sahip olan bir bitki değildir. Düzenli bir egzersiz programı ve uygun bir diyet ile birlikte karahindiba tüketimi kilo vermeyi hızlandırır.

Karahindibanın zayıflama üzerindeki etkisi metobalizma çalışmasını hızlandırmasından gelir. Vücuttaki zararlı maddeleri attığı da bilinir. Metabolizma çalışmasını hızlandıran karahindiba, bu sayede yağ yakım sürecini de büyük ölçüde hızlandırır. Karahindiba bitkisinin bu özelliğinin faydalanılması için düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Çiğ olarak tüketilebileceği gibi salatası ya da yemeği yapılarak da tüketilebilir.

Karahindiba bitkisinden zayıflama konusunda takviye alınması için en uygun tüketim şekli düzenli olarak karahindiba çayı içilmesidir.

Karahindiba çayı şu şekilde hazırlanır:

  • Dört yemek kaşığı karahindiba kökü dört bardak su ile birlikte on dakika kaynatılmalıdır. Ardından süzülmelidir. Süzülen karahindiba suyu soğuduktan sonra içilmelidir. Artanı ise buzdolabında saklanmalıdır.

Bu tarif ile elde edilen karahindiba çayı günde üç defa içilmelidir. Miktar ise bir kahve fincanı olmalıdır. Günde üç defadan az içilmesi durumunda etkisi daha az görülür. Günde üç defadan çok  içilmesinde ise çeşitli yan etkiler meydana gelebilir. Bu sebeple aşırıya kaçılmamalıdır.

Karahindiba bitkisinin zayıflama üzerindeki etkisinden yararlanılması için karahindiba çayı düzenli egzersiz ve kişiye uygun bir diyet programına ek olarak tüketilmelidir. Karahindiba  çayı on beş gün düzenli tüketilmelidir. Ardından beş gün ara verilmeli ve tekrar başlanmalıdır.

Karahindiba bitkisinin zayıflama üzerindeki etkisinden yararlanmanın bir diğer önemli noktası da çay yapımının günlük olmasıdır. Her gün tüketilecek olan taze olarak demlenmeli ve ertesi güne sarkıtılmadan tüketilmelidir.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir