Kukicha Çayı Nedir?


Kukicha Çayı
Japonya’da oldukça popüler olan ve Avrupa’da da oldukça sık bir şekilde tüketilen kukicha çayı, çay bitkisinin gövdesi, çay yaprakları ve yaprak sapları karıştırılarak hazırlanan bir yeşil çay çeşididir. Bu karışımlardan sonra kurutulur ve daha sonra kavrulur. Özel bir üretim şekli olan kukicha çayı matcha, sencha ve gyokura gibi çayların üretimi sırasında elde edilmektedir. Bu şekilde hazırlanan sencha çayının antioksidan derecesi oldukça yüksektir. Ayrıca mineral ve vitamin yönünden de zengin olan sencha çayının çok az bir miktarda kafein içermektedir.Anavatanı Japonya olan ve genelde Japonya’dan gelen kukicha çayının diğer yeşil çaylara göre daha lezzetli bir aroması vardır. Hem yüksek faydalarından yararlanmak hemde güzel, lezzetli aromalı bir çay içmek isteyen kişiler için sencha çayı oldukça iyi bir seçim olacaktır. Tatlımsı ve yumuşak bir aromaya sahip olan kukicha çayı Japonya’nın en iyi ve kaliteli çayları arasında yer alıyor. Ayrıca diyet yapan kişiler tarafından da oldukça kullanılan kukicha çayı Japonya’da birçok diyette kullanılmaktadır.

Bocha ismiyle de bilinen kukicha çayının aşırı sıcak suda demlenmesi önerilmez. Suyun biraz soğumasını beklemek içerisindeki etkilerden daha fazla faydalanmamızı sağlar. 100 derece sıcaklıktaki su yerine 85-90 derece suda demleyebilirsiniz. Demlenen kukicha çayını atmayarak aynı yapraklarla ikinci defa da kukicha çayını demleyebilirsiniz. İkinci sefer demlendiğinde de aynı demi ve aromayı yeteri miktarda verecektir.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir