pendik escortbostancı escortkadıköy escortataşehir escortWilliam Hill casinoistanbul escort bayancanlı casinoistanbul escortdeneme bonusucasibomistanbul escortbeylikdüzü escortbigobetcasibomcasibomPendik escortPendik bayan escortEscort bayan pendikPendik escort bayanEscort pendikcasibom girişankara escortGrandpashabetbetwoonspincoGrandpashabetJojobetcasibom girişmarsbahis girişParibahis güncel girişjojobet girişmarsbahis güncel girişcasibomholiganbet güncel girişcasibom girişgrandpashabet güncel girişmatadorbet güncel girişmatadorbet güncel girişmatadorbet güncel girişsahabet güncel girişsekabet güncel girişatlasbetbetistholiganbetBayraklı EscortvaycasinomatadorbetcasibomCASİBOMcasibom girişbettilt girişjojobet girişBaywinpusulabetbetciohttps://skillfulteaching.com/casibom girişjojobet girişmeritkingdeneme bonusu veren sitelerbaywincasibom girişbetwoonbaywinÇekmeköy Escort - Çekmeköy Escort BayanbetturkeyEsenyurt Escortbetcio girişcasinolevantbettilthitbetonwinonwin girişgalabetultrabetultrabetbetparknakitbahis güncel girişdinamobet güncel girişbahsegel girişkralbet güncel girişpiabetcasibomcasibom güncel girişjojobet güncel girişcasibom girişcasibom güncel girişartemisbet güncel girişpinbahis güncel girişrestbet güncel girişcasinomaxi güncel girişmobilbahis güncel girişmatadorbet güncel girişholiganbet güncel girişmarsbahis güncel girişonwin güncel girişsahabet güncel girişsekabet güncel girişmatbet güncel girişmobilbahis güncel girişjojobetcasibommarsbahisgalabetaresbetcasibomcasibomholiganbetonwin güncel girişcasibomparibahiscasibombetebet girişbetkanyon güncel girişdumanbet güncel girişvaycasino güncel girişultrabet güncel girişjojobetjojobettipobet güncel girişotobet güncel girişfixbet güncel girişmeritking girişbetturkey güncel girişmatadorbetpusulabet güncel girişbetwoonbahiscom güncel girişkulisbet güncel girişbetturkeycasibom güncel girişbetturkey girişbetparkpusulabetcasibommarsbahis güncel girişmatbetcasibom girişbaywinonwin güncel girişmatadorbet girişbahiscasino girişselçuksportsjojobetjojobet güncel girişjojobet girişhttps://www.nightingaleseldercare.com/https://www.nightingaleseldercare.com/pusulabetjojobetsahabetcasinolevantcasinolevantcasinolevantromabet girişsahabetbeylikdüzü escortParibahisextrabetMeritkingMeritkingjojobetjojobet girisgrandpashabetgrandpashabetgrandpashabetgrandpashabetgrandpashabetbetwooncasibom güncel girişcasibomjojobetJOJOBETJOJOBET GİRİŞjojobetsbetzulamarsbahis güncel girişholiganbet güncel girişjojobet girişcasibom girişmobilbahis güncel girişgrandpashabet güncel girişmatadorbet güncel girişsahabet güncel girişsekabet güncel girişonwin güncel girişmatbet güncel girişimajbet güncel girişngsbahiselexbetkalebettempobetasyabahisbettinecasibom girişcasibomcasibom girişcasibomjojobet girişcasibompusulabetcoinbarsavoybetting

Yiyecekleri Tekrar Isıtıp Tüketmek Sağlığa Zararlımıdır ?Hangi Yiyecekleri Tekrar Isıtmamalıyız


Patates
Patates

Nefis lezzetli yiyecekler çok yaptınız veya sabah yapıp çıktınız akşam yemek için vea başka sebepler. Yemekleri tekrar ısıtıp yediğimizde bazı yemeklerin tehlike saçtığını biliyormuydunuz.
Çoğu insanın sahip olduğu bir diğer yaygın alışkanlık, yemekten önce yiyeceği yeniden ısıtmaktır. Ama hiç bu kadar sağlıksız bir uygulama olabileceğini düşündünüz mü? Evet, doğru okudunuz, özellikle de belirli yiyecekler söz konusu olduğunda en sağlıksız uygulamadır.

Asla ısıtılmaması gereken yiyeceklerin hızlı bir listesi aşağıda belirtilmiştir:

  1. Mantarlar: Mantarlar herhangi bir yemeğin tadını artırabilir ve kalan yemekler bir sonraki gün tüketilmek üzere saklanır. Bu bilinmeyen hata size pahalıya mal olabilir. Mantarlar zengin bir protein kaynağıdır kaynağıdır . Yeniden ısıtmada, proteinlerin bazıları boğulup, sadece yiyeceğin lezzetini değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda belirli toksinler de üretir. Bu toksinler mide rahatsızlıklarına ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Yeniden ısıtılmış mantarı tekrar tekrar yemek yapmak , kalp problemlerine bile yol açabilir.
  2. Tavuk: Bu listede tavuk en dikkate alınması gereken yiyyecektir, çoğu insan 2-3 gün boyunca pişmiş tavukları kullandıkça, aslında sağlıkları ile oynadıklarını bilmezler. Yine, tavuk bir başka mükemmel protein kaynağıdır ve yeniden sindirilmesi, sindirim problemleri gibi sağlık sorunlarına yol açabilecek toksinler üretecektir. Sağlıklı kalmak istiyorsanız, pişirilen tavuğu tekrar ısıtmaktan kaçının.
  3. Kereviz ve Ispanak : Ispanak ve kereviz çorbalarda yaygın olarak kullanılır ayrıca yemekleride yapılmaktadır ve nitrat bakımından zengindir. Bu nedenle, çorbayı daha lezzetli hale getirmek için tekrar ısıtdığınız zaman, içeriğindeki nitratlar nitritlere dönüştürülür. Nitrit doğada kanserojendir ve aslında vücut için toksiktir. Bu nedenle, kereviz, ıspanak ve pancar ve havuç gibi diğer nitrat bakımından zengin besinler içeren hiçbir yemeği tekrar ısıtmamanız gerekir .
  4. Yumurtalar: Yumurta sevmeyen bir insanı nadiren vardır. Kahvaltı, öğle veya akşam yemeği olsun, yumurta haşlanmış, karıştırılmış veya köri şeklinde tüketilebilir. Tavuk, et ve mantarlar gibi, yumurtalar da mükemmel bir protein kaynağıdır, bu da onları yemeklerinize dahil etmek için yeterlidir . Bununla birlikte, yumurtadaki proteinleri yeniden yumuşatmak, sindirim problemlerine yol açabileceğinden, yumurta ile ilgili yemeklerin tekrar ısınması, ilgili tüm sağlık yararlarını yok edecektir.
  5. Prinç : pirincin sağlık sorunlarına yol açabileceğini biliyormuydunuz. Neredeyse herkes pirinci yemeden önce tekrar ısıtır. Pişirilmiş pirinç hemen yenmelidir. Pişmemiş pirinci genellikle gıda zehirlenmesine neden olan bakteriyel sporlar içerdiğine inanılmaktadır. Pişirilmiş pirincin oda sıcaklığında kurutulmaması durumunda, bu sporlar hızlı çoğalma geçirir. Pişmiş pirinç saklamak istiyorsanız, her zaman soğutun ve soğuk tüketin
  6. Patates: Pişirilmiş patatesleri oda sıcaklığında saklamak, botulizimden sorumlu bir bakteriden (kasların gevşek felç olmasına neden olabilecek bir tür gıda zehirlenmesi) oluşan Clostridium botulinum’un büyümesini arttırmak için bir katalizör görevi görebilir . Böylece, onları daha sonraki bir aşamada tüketmeniz gerekiyorsa, bunları soğutmak ve soğuk olarak tüketmek en iyi yoldur.
  7. Yağ: Belirli yağlar , tekrar ısıtıldığında kötü bir tada sahip olabilirler, çünkü bunlar düşük duman noktasıdır. Yağlar, 375 derece F üzerinde ısıtıldığında, kötü kolesterolü, yani LDL ‘yi artırabilen ve böylece kalp hastalıkları riskini arttırabilen bir toksin 4-hidroksi-2-trans-nonenal veya HNE üretirler . Özellikle kızartma yapılan yağların tekrar kullanılması bu hastalık risklerini ortaya çıkarır.