Nefis lezzetli yiyecekler çok yaptınız veya sabah yapıp çıktınız akşam yemek için vea başka sebepler. Yemekleri tekrar ısıtıp yediğimizde bazı yemeklerin tehlike saçtığını biliyormuydunuz.
Çoğu insanın sahip olduğu bir diğer yaygın alışkanlık, yemekten önce yiyeceği yeniden ısıtmaktır. Ama hiç bu kadar sağlıksız bir uygulama olabileceğini düşündünüz mü? Evet, doğru okudunuz, özellikle de belirli yiyecekler söz konusu olduğunda en sağlıksız uygulamadır.
Asla ısıtılmaması gereken yiyeceklerin hızlı bir listesi aşağıda belirtilmiştir:
- Mantarlar: Mantarlar herhangi bir yemeğin tadını artırabilir ve kalan yemekler bir sonraki gün tüketilmek üzere saklanır. Bu bilinmeyen hata size pahalıya mal olabilir. Mantarlar zengin bir protein kaynağıdır kaynağıdır . Yeniden ısıtmada, proteinlerin bazıları boğulup, sadece yiyeceğin lezzetini değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda belirli toksinler de üretir. Bu toksinler mide rahatsızlıklarına ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Yeniden ısıtılmış mantarı tekrar tekrar yemek yapmak , kalp problemlerine bile yol açabilir.
- Tavuk: Bu listede tavuk en dikkate alınması gereken yiyyecektir, çoğu insan 2-3 gün boyunca pişmiş tavukları kullandıkça, aslında sağlıkları ile oynadıklarını bilmezler. Yine, tavuk bir başka mükemmel protein kaynağıdır ve yeniden sindirilmesi, sindirim problemleri gibi sağlık sorunlarına yol açabilecek toksinler üretecektir. Sağlıklı kalmak istiyorsanız, pişirilen tavuğu tekrar ısıtmaktan kaçının.
- Kereviz ve Ispanak : Ispanak ve kereviz çorbalarda yaygın olarak kullanılır ayrıca yemekleride yapılmaktadır ve nitrat bakımından zengindir. Bu nedenle, çorbayı daha lezzetli hale getirmek için tekrar ısıtdığınız zaman, içeriğindeki nitratlar nitritlere dönüştürülür. Nitrit doğada kanserojendir ve aslında vücut için toksiktir. Bu nedenle, kereviz, ıspanak ve pancar ve havuç gibi diğer nitrat bakımından zengin besinler içeren hiçbir yemeği tekrar ısıtmamanız gerekir .
- Yumurtalar: Yumurta sevmeyen bir insanı nadiren vardır. Kahvaltı, öğle veya akşam yemeği olsun, yumurta haşlanmış, karıştırılmış veya köri şeklinde tüketilebilir. Tavuk, et ve mantarlar gibi, yumurtalar da mükemmel bir protein kaynağıdır, bu da onları yemeklerinize dahil etmek için yeterlidir . Bununla birlikte, yumurtadaki proteinleri yeniden yumuşatmak, sindirim problemlerine yol açabileceğinden, yumurta ile ilgili yemeklerin tekrar ısınması, ilgili tüm sağlık yararlarını yok edecektir.
- Prinç : pirincin sağlık sorunlarına yol açabileceğini biliyormuydunuz. Neredeyse herkes pirinci yemeden önce tekrar ısıtır. Pişirilmiş pirinç hemen yenmelidir. Pişmemiş pirinci genellikle gıda zehirlenmesine neden olan bakteriyel sporlar içerdiğine inanılmaktadır. Pişirilmiş pirincin oda sıcaklığında kurutulmaması durumunda, bu sporlar hızlı çoğalma geçirir. Pişmiş pirinç saklamak istiyorsanız, her zaman soğutun ve soğuk tüketin
- Patates: Pişirilmiş patatesleri oda sıcaklığında saklamak, botulizimden sorumlu bir bakteriden (kasların gevşek felç olmasına neden olabilecek bir tür gıda zehirlenmesi) oluşan Clostridium botulinum’un büyümesini arttırmak için bir katalizör görevi görebilir . Böylece, onları daha sonraki bir aşamada tüketmeniz gerekiyorsa, bunları soğutmak ve soğuk olarak tüketmek en iyi yoldur.
- Yağ: Belirli yağlar , tekrar ısıtıldığında kötü bir tada sahip olabilirler, çünkü bunlar düşük duman noktasıdır. Yağlar, 375 derece F üzerinde ısıtıldığında, kötü kolesterolü, yani LDL ‘yi artırabilen ve böylece kalp hastalıkları riskini arttırabilen bir toksin 4-hidroksi-2-trans-nonenal veya HNE üretirler . Özellikle kızartma yapılan yağların tekrar kullanılması bu hastalık risklerini ortaya çıkarır.