Tatlı ve tuzlu olarak tüketilebilen bir meyve türü olan mangonun ana vatanı Hindistan’dır. Yetiştiriciliği fazla zahmetli olmadığı ve yoğun ilgi gördüğü için Hindistan’dan tüm dünyaya yayılmıştır. Kökeni 300 yıl kadar öncesine dayanır.
Mangoyu toprak içine almadan önce küçük bir alanda çeşitli yöntemlerle filizlendirmek gerekir. Mangoyu filizlendirmek için 3 yöntem vardır.
Su ile filizlendirme: Mangonun içindeki çekirdeği çıkartılıp birkaç gün beklettikten sonra bir kavanoz içerisine alınır. Kavanozdaki amaç; çekirdeğin dik durmasını sağlamaktır. Çekirdeğin 3’te 1’i dışarıda kalacak şekilde kavanoz saf su ile doldurulur. Bu şekilde birkaç hafta içerisinde filizlenir.
Bez ile filizlendirme: Mango çekirdeğini nemli ve pamuklu bir beze sararak hava almasını önlemek için buzdolabı poşeti ya da buna benzer koruyucu bir malzemenin içerisine koymak gerekir. Bu şekilde pamuklu bezdeki nemi aşamalı olarak içerisine alan mango çekirdeği birkaç hafta içerisinde filizlenir. Ortalama iki hafta sonra poşet ve bez içerisinden çıkartmak gerekir.
Toprak ile filizlendirme: Mango çekirdeğini 4 avuç kadar nemli toprağın içerisine enlemesine gömerek birkaç hafta bekletip filizlenmesi sağlanabilir. Bu süreçte 2 günde bir bir çorba kaşığı su ile sulanmaldır.
Tüm bu yöntemlerden sonra bitki belirli bir boy ve olgunluğa geldiğinde nemli ve mineralli bir toprak alana ekilir. Bu bölgenin bol güneş görmesi önemlidir. Çok sık sulamaya gerek yoktur. Çoğu zaman toprağın nemi dahi bitkinin gelişmesi ve meyve vermesi için yeterlidir.