pendik escortbostancı escortkadıköy escortankara escortataşehir escortWilliam Hill casinoMebbisçubuk escortistanbul escort bayanescort ankaracasibom girişistanbul escortdeneme bonusu veren sitelergrandpashabetgrandpashabetJojobet JojobetJojobet girişgaziantep escortgaziantep escorthacklinkgüvenilir slot sitelericasibomgates of olympushttps://www.wcle.org/https://www.birbuketmeyve.com/sweet bonanzacasinoplus girişCasibomCasibom girişgrandpashabet girisgrandpashabetgrandpashabetmarsbahisgüvenilir bahis siteleriasyabahis girişjojobetsahabetcasibom girişmatbetbetparkonwinmatbet girişholiganbetjojobetcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomjojobetcasibomcasibomcanlı casinojojobetjojobet girişhacklinkextrabet giriş216venusbetjojobetimajbetcasibomcasibomjojobet günceljojobet girişcasibomcasibommarsbahismarsbahis girişjojobetgrandpashabet girişjojobetOnwinMaltepe otelkartal otelataşehir otelKadıköy günlük kiralık daireÜsküdar otelleriağva günlük kiralık daireMaltepe günlük kiralık dairependik günlük kiralık daireağva otellerikavbetdinamobetsahabetsahabet girişdeneme bonususahabetelitcasinodeneme bonusu veren sitelercasibomcasibomcasibomcasibomjojobetjojobet girişbelugabahiscasibom girişmeritkingpiabetcasibomcasibomcasibomcasibomjojobetcasibom

Kantaron Nasıl Tüketilir?


Kantaron

Kantarongiller familyasına ait kantaron kılıç otu, koyun kıran, mayasıl otu olarak da bilinir. Dünyanın birçok yerinde yetişebilir. Özellikle yol, tarla ve orman kenarlarında kendiliğinden yetişir. Genellikle sarı renkte olan bu bitkinin özelliklerinden faydalanmak için nasıl yenmelidir? Hangi şekillerde tüketilir?

Kantaron bitkisi genellikle iki çeşit olarak tüketilir. Bunlardan ilki yağını çıkartılarak oluşturulan kantaron yağı ikincisi de çiçeklerinden elde edilen kantaron çayıdır.

Kantaron yağı nasıl yapılır?

Kantaron çiçeği çok kolay bulunabilen bir bitkidir. Pazarlarda satılmasının yanı sıra aktarlardan da satın alınabilir. Bir demet kadar alınan kantaron çiçeğinden yaklaşık bir orta boy kavanoz yağ çıkar.

Alınan bir demet kantaron çiçeği yıkanır ve güneşte kurutulmaya bırakılır. Çiçekler ve sapı parçalara bölünür. Parçalara ayırırken bıçak ya da makas kullanılmaması gerekir. Bir kavanozun içerisine yerleştirilir. Kavanozun içi saf zeytinyağı ile doldurulur. Kavanozun ağzın bir bez ya da tülbent ile sarılıp ağzı sıkı bir biçimde kapatılır. Mayalanma işleminin gerçekleşebilmesi için kavanoz güneşte beş gün kadar bekletilir. Özlerini beş gün sonunda zeytin yağına bırakacaktır. Beş gün sonunda kavanozun üzerine bir de kapak kapatarak 45 gün kadar daha güneşte bekletilir. 45 gün sonunda yağ iyice koyulaşmış olacaktır. Kırmızı bir renk aldığı zaman şişelenip karanlık yerlerde saklanmalıdır.

Kantaron Çayı Nasıl Yapılır?

Kantaron çayı için gerekli malzemeler:

  • 3 çay kaşığı kuru kantaron çiçeği
  • Sıcak su

İlk olarak su, ısıtıcı yardımıyla kaynar seviyeye getirilir. Kaynar suyun içerisine kantaron çiçekleri eklenir. Bu şekilde yaklaşık 5- 10 dakika demlenmeye bırakılır. İsteğe göre kantaron çayı içerisinde tüketirken limon suyu ya da bal ilave edilebilir.

Etkileri: Yüzyıllardır birçok hastalıkta kullanılan kantaron bitkisi özellikle psikolojik hastalıklar için birebirdir. Panik atak hastalığı olan kişilerce bolca tüketilmesi gerekir. Endişe ve sıkıntıların kolay atlatılmasını sağlar. Mide ağrılarına ve mide bulantılarına oldukça iyi gelir. Bakteri ve mikropların vücutta barınmasını engeller. Regl dönemi ağrılarını hafifletir. Gün boyu kendinizi dinç hissetmenizi sağlar.