şişli escort bayanbayan escortbeylikdüzü escortdiyarbetdiyarbetganobetbetmarlosweet bonanzagaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanpendik escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortkadıköy escortKadıköy escortAnadolu Yakası EscortAtaşehir escortBostancı escortizmir escorttipobethttps://www.newstrendline.com/Beylikdüzü EscortBahçeşehir EscortAdana escortmarmaris eskortgrandpashabetankara escort

Zayıflamaya Yardımcı Çaylar Nelerdir?


Yeşil Çay
Yeşil Çay

Hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıyla son yılların en yaygın problerinden biri fazla kilolardır. Zaman zaman çoğu kişi fazla kilolarından kurtulmak için diyete, çeşitli egzersizlere başvurur. Bunlara ek olarak vücutta biriken fazla suyu atmak ve yağ yakımını hızlandırmak amaçlı çeşitli bitki çaylarından yararlanılabilir.

Yeşil Çay

Zayıflamak için en çok tüketilen bitki çaylarının başında yeşil çay gelir. Yeşil çay içeriğinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan kafein barındırır. Aynı zamanda vücuttaki yağ oranını da azaltır. Diyet döneminde kötü kolesterolü dengeye sokmaya yardımcı olur. 1 bardak kaynar suyun içerisine 2 tatlı kaşığı yeşil çay katılıp 10 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra tüketilebilir.

Maydanoz Çayı

Vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı olan maydanoz çayı, yağ yakımını da hızlandırır. Tüketileceği zaman taze olarak hazırlanır. Maydanoz çayı hazırlamak için bir tutam maydanoz ocakta kaynatılır ve 5 dakika demlenmeye bırakılır. Maydanoz çayı, özellikle sabahları kahvaltıdan önce tüketilmelidir.

Mate Çayı

Mate çayının aktif bileşeni olan mateinenin, kafeine benzer olarak metabolizmayı hızlandırma işlevi vardır. Tokluk hissi vererek öğünler arası açlığı en aza indirir. Aynı zamanda vücut ısısını artırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar.

Zencefil Çayı

Zencefil çayının en büyük özelliği, hazmı kolaylaştırarak sindirimi hızlandırmasıdır. Zayıflamaya yardımcı olduğu ve bu süreci en kolay şekilde yürütmeyi sağladığı bilinir. Metabolizmayı hızlandıran zencefil çayı, kalori yakımını hızlandırır. Bir bardak zencefil çayı hazırlamak için 1 bardak kaynar suyun içerisine 2 tatlı kaşığı zencefil atılır ve 10 dakika demlendirilir.

Tarçın Çayı

Tarçın çayı, vücut ısısını yükselterek kalori yakımını artırır. Metabolizmayı da hızlandırma etkisi bulunan tarçın çayı, kan şekerini dengeleyerek ani acıkma ve titremeleri ortadan kaldırır. Sade hazırlanabileceği gibi diğer bitki çaylarının içerisine çubuk tarçın eklenerek de tüketilebilir. 1 bardak kaynar suyun içerisine 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyip 5 dakika demlenmeye bırakılmalıdır.

Yaban Mersini Çayı

Yaban mersini çayı, kan şekerini dengeye sokarak sık ve ani acıkmaların önüne geçer. Özellikle akşam yemeklerinden önce bir bardak tüketilen çay, zayıflamaya yardımcı olur. 1 bardak yaban mersini çayı için 1 yemek kaşığı taze yaban mersini meyvesi ve yaprağı yeterlidir. 7-10 dakika kadar demlemeye bırakıldıktan sonra tüketilebilir.

https://itiraf.gen.tr


Like it? Share with your friends!

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir