Latince ismi panax olan ginseng sarmaşıkgiller ailesine özgü bir bitki türüdür. Günümüzde özellikle Uzak Doğu’da yaygın olarak kullanılan bitki bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Düzenli olarak tüketilmesi sağlık için oldukça faydalıdır. Panax kelimesi de Latince’de tam iyileşme anlamına gelir. Ginsengin yetişmesi için toprak yapısı, iklim özelikleri gibi gerekli koşulların sağlanması gerekir.
Ginseng bitkisi sıcaklığı ve yağışı sevmez. Bu nedenle sıcaklık değerlerinden dolayı Türkiye’nin Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştiriciliği yapılamaz. Yağış oranından dolayı da Doğu Karadeniz bölgesi ginseng üretimi için uygun değilir. Sıcaklık ve yağış değerlerinin normalin üzerinde seyretmediği Marmara ve Karadeniz bölgesinin batı kısımları ginseng yetiştiriciliğine uygun alanlardır. Dünya genelinde ise Japonya, Çin, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkeleri başlıca ginseng yetiştirilen yerlerdir.
Ginsengin yetişmesi için en ideal toprak humuslu topraklardır. Ginsengin doğal olarak yetişmesi gerekir. Bitki kimyasal ürünler ile temas ettiğinde özelliklerini kaybeder. Ekiminin istenilen sıcaklık değerlerinin görüldüğü sonbahar sonları ve kış ayları başında yapılması tavsiye edilir. Bitkinin olgunlaşma süresi yaklaşık olarak 7 yıl sürer. Ne kadar geç hasat edilirse o kadar kaliteli ürün elde edilir.
Tohumla üretildiği için evlerde geniş bir saksı içerisinde ya da bahçelerde ginseng yetiştirmek mümkündür. Çok az miktar su verilmesi ve doğal toprak kullanılması gerekir.